limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
SAMSUN NE KADARINI ÖDEYECEK?
Yazarlar // 5 Aralık 2022 Pazartesi 10:40

İsmail BAŞARAN

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, İktidarın, Kasım’da 31,2 milyar liralık iç borç ödemesi için 57 milyar liralık yeni borç alacağını, Aralık ayında ise 24,2 milyar liralık borç ödemesi için 49,4 milyar lira daha borçlanacağını söyledi. Hancıoğlu “bu iktidar sanki ‘seçimi kaybedersek, ekonomi batsın” diye düşünüyor. Bu iktidarı uyarıyoruz, o yangın hepimizi yakar” dedi.

Hancıoğlu’nun iddiasına göre vatandaş olarak bana da düşen görev var, bu yangını önlemek için gelirlerimin büyük bölümünü iktidarın borçlarının ödenmesi için ayırmak. Kısaca boğazımdan kesmek, giyeceklerinin yerine yenilerini almak değil de yırtılan yerlerini yamamak veya dikmek.

Birisi çıkıp ortaya Samsun’da yaşayan vatandaş olarak benim iktidarın borçlarını ödemek için aylık bütçemden ne kadarına el konulacağını açıklamalıdır. Bir başka konu da borçların ödenmesi için milletvekili maaşlarından kesinti yapılacak mı?

Bir başka konu da bu borçların ödenmesinde Samsun’da vatandaşın hayat şartlarını yükseltmek için yapılması gereken yatırımlardan kısıtlama olacak mı? Öyle ya, genel bütçeden ödenecek olan borçlar için Samsun hakkının tamamı yatırımların ötelenmesine se çıkarmayacak ve borçların ödenmesine seyirci mi kalacak? Bu borçları yapanlardan hesap sormayacak mı sandıktan?

Bir iktidarın seçime giderken borçlanması pek de akıllı işi değildir. Bu borçlar ödenemezse ne olacak, gelecek iktidar mı ödeyecek borçları? Kısaca mantık bu iye, bu nedenle borçlanılıyorsa bunun adı sadece “bizden sonra tufan” demektir. Ve de İktidarın “Biz bundan sonra yokuz” mantığı içine girdiğinin göstergesidir.

 

KADIN HAKLARI

Bugün 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü, tüm dünyada kadınların daha insanca yaşama isteğini dile getirdikleri bir mücadele ve dayanışma günü olarak kutlanmaktadır. Bu anlamlı gün; kadın sorunlarının gündeme getirilmesi, bu konuda bir farkındalık yaratılması ve çözümler bulunması yolunda önemli bir gündür.  Demokratik toplumlarda erişim ve katılım noktasında kadınlara verilen haklar büyük öneme sahiptir.

Türkiye’de bu uygulanabiliyor mu? Samsun’da uygulanabiliyor mu? Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı başta olmak üzere, alt belediyeler kadınlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak için ne gibi hizmetler yapmıştır ve yapmayı planlamaktadır?

Tüm Kadınlarımızın Dünya Kadın Hakları günü kutlu olsun.

GÜNÜN SÖZÜ

Hiç kimse sizin izniniz olmadan, size kendinizi değersiz hissettiremez. (Eleanor Roosevelt)