limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Samsun'da Neden Yok
Yazarlar // 17 Şubat 2023 Cuma 23:38

İsmail BAŞARAN

Türkiye’de deprem oldu, evler yıkıldı, insanlar öldü. Evleri ve işyerleri yıkılan bölgelerde yer yer kentsel dönüşüm yapılmıştı. Peki, Samsun’da neden yok bu dönüşüm. Türkiye’de yüz binin üzerinde insanın kentsel dönüşüm beklediğinden bahsediliyor. Samsun’da ne kadar var bu dönüşüm isteyenden?

Kuzey Anadolu Fay Hattına çok yakın olan Samsun’da kentsel dönüşüm neden yok?

İktidar Samsun’un gözden mi çıkardı yoksa Samsun yerel yönetimleri Samsun’u yeniden yapılandırmak mı istiyorlar?

Eğer böyle bir amaçları varsa işe nereden başlayacaklar? Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Samsun’u yönetenler bu kenti yeniden düzenlemeye başlayın. Kentsel dönüşüme başlayın, eğer başlamayacaksanız Samsun’u yönetmeyi bırakın, gelip başkaları yönetsin.

Samsun iyi yönetilmiyor, o nedenle kenti iyi yönetecek yöneticilere ihtiyaç vardır. Bu işin başında da Samsun’u Samsunluların önetmesi gelmektedir. Samsun’a dışarıdan gelenlerin kenti yönetmeye talip olmalarının sonucu ortada, AK Parti’nin işbaşına gelmesinin ardından Mustafa Demir ipin ucunu elinden kaçırmıştır. Samsun’un Samsunlu bir başkan tarafından yönetilmesinde fayda vardır.

 

TOPLANMA ALANLARI

Türkiye’deki son deprem Samsun’da böyle alanların olup olmadığı yolunda eksiklikleri gündeme getirdi. Samsun’da acil toplanma alanları var mı? Su sorunun yanıtını bulmak ve eğer yoksa hemen yenilerinin yapılmasını sağlamak gerekir. Samsun’da merkez bölgesinde toplanma alanları yok kadar azdır. Örnek mi, birkaç okulun bahçesinde toplanabilmek için boş bırakılması alanların olduğu anlamı taşımaz. Samsun’un tamamı mühendisler tarafından elden geçirilmeli ve yeni alanlar kazandırılmalıdır. Aksi halde toplanma alanlarının olmaması can kayıplarının artmasına yol açacaktır.

İŞTE BİZ BUYUZ

Asyalı da deseniz, Avrupalı da… İsterseniz Küçük Amerikalı deyin. Biz buyuz işte. Aşağıda gazetelerden bir gün içinde derlenen bazı haber başlıklarını okuyacaksınız…

—Asabi çoban ot yemeyen koyununu tüfeğin dipçiğiyle dövmeye başladı. Tüfek ateş aldı ve çoban öldü. (BİTLİS)

—Köpeği ile ava giden acemi avcı, ihtiyaç molası verdi tüfeği bacaklarının arasına kıstırıp tuvaletini yapmak istedi o sırada köpek dizlerine atladı tetiğe dokundu avcı çenesinden giren fişekle öldü.(TOKAT)

—Tarlada otlayan iki koyun bir evin önündeki inşaat kumunu dağıttı. İki aileden beş kişi öldü.(GAZİANTEP)

—İki odayı yıkıp tek oda yapmak isteyen ev sahibi işi abarttı. Tek duvar için kazma yerine dinamit kullandı. Mahalleyi havaya uçurdu. Yaralandı. (TRABZON)

—Şaşkın köylü üç katli evinin terasında kömürlükte buzağı beslemeye başladı buzağı büyüdü.250 kiloluk dev bir inek oldu. Bulunduğu odaya sığmayan inek üç katli evden vinçle indirildi.(İZMİR)

—Karadenizli iki kardeş çatıdaki hurdaları satmak istedi. Ağabey çatıya çıktı demir yığınlarını aşağıdaki kardeşine atmaya başladı. Kardeşi ise hepsini tuttu biri hariç: Buzdolabı. Onun da altında kalıp ağır yaralandı. Hastanede 'Hızlı attı tutamadım' dedi.(İZMİR)

Nasıl, bize hak verdiniz değil mi?

Dedik ya biz buyuz işte...

 

GÜNÜN SÖZÜ

Nankör insan, her şeyin fiyatını bilen fakat hiçbir şeyin değerini bilmeyen kimsedir. (Oscar Wilde)