limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Yuva Yakanın Yuvası Olmaz
Yazarlar // 28 Şubat 2023 Salı 21:06

İsmail BAŞARAN

Samsun’da Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Mustafa Demir’in vatandaşa karşı uyguladığı garip davranışlar artık Samsun halkını isyan ettirir duruma getirdi. Mustafa Demir’in belediye yönetiminde uyguladıkları, insanlar üzerindeki baskıyı artırırken durum önümüzdeki seçimlere kadar yansıyacağa benziyor. İnsanlar önümüzdeki seçimlerde AK Parti’nin Samsun’da kazanmasının mümkün olmayacağını bugünden söylerken gerekçe olarak da mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in halkın üzerinde uyguladığı hatalı yönetimi gerekçe gösteriyorlar.

Vatandaşlar Mustafa Demir’in sürekli olarak Samsun’un daha öncesi kazanımlarının yıkımı için uğraş verdiğini önü sürerken halkın paralarıyla yapılanların Belediye tarafından yıkıldığını ve bu yolla halkın paralarının çarçur edildiğini belirtiyorlar.

Yıllardır daha önce yöneten Belediye Başkanları tarafından yapılan hizmetlerin yıkıldığına işaret eden Samsun halkı Mustafa Demir’in seçimlerde kaybetmesi durumunda yaptıklarının yıkılacağını ve yine olanın Samsun halkının gelirlerinden oluşan Belediye bütçesinin çarçur edilmiş olacağını önü sürüyorlar. Peki, bu durum ortadayken Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin bu tutumu önümüzdeki dönemlerde yargıya taşınabilir mi? Elbette taşınır, harcanan paraların hesabı sorulabilir mi yargı yoluyla, elbette sorulur. Kimden sorulacak hesap? Bugünkü Büyükşehir Belediye başkanı ve Belediye Meclis üyelerinden elbette…

Samsun halkının kazanımlarının Mustafa Demir tarafından nasıl yıkıldığı ortada. Bugüne kadar nelerin yıkıldığını halk da biliyor elbette. Halkın malını yıkanlara bir çift sözüm var. Yıkılanlar, Samsun halkının malıdır. Halkın malı, halkın yuvasıdır aynı zamanda. Halkın yuvasını yıkanlar unutmasınlar ki yuva yıkanın yuvası olmaz. Yuva yıkanın da yuvası en kısa zamanda yıkılıverir.

Mustafa Demir’e bir sorum var: Samsun’da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan mal ve mülkleri yıkıp duruyorsun, bu mal ve mülkler Samsun halkının yuvasıdır. Kısaca yuva yıkanın yuvasının olmadığı ve yıkıldığı da unutulmamalıdır. Aman Mustafa Demir, bu söylemi sakın unutma, hiç aklından da çıkmasın.

VATANDAŞIN EKMEĞİ YOK

Samsun Valiliği fırıncılar odasına bir talimat vermiş. Valilik depremzedeler için esnaftan para toplayın denilmiş bu talimatta. Kısaca fırıncılardan para istenmiş.

Sayın Vali, iyilik sizin zorlamalarınızla olmaz. Eğer Samsun halkı deprem bölgesine yardımda bulunacaksa kendisi toplar parasını ve yiyeceklerini, giyeceklerini oradaki vatandaşa gönderir. Samsun Valiliği söyle bir çalışma içine girer de Sayın Vali acaba bölgedeki halka kendisi ne tür bir kişisel yardımda bulunmuştur? Vali Bey, Samsun’da halkın gelir düzeyinin ne kadar olduğundan haberiniz var mı? Halka nasıl yardımlarda bulunursunuz, yapıyor musunuz yardım?

Eğer kendi cebinizden yardım yapıyorsanız elinizi vatandaş olarak benim cebime de ulaştırır ve yardım yapmamı isteyebilirsiniz. Yardımlaşma Türk halkının yapısında vardır. Siz isteseniz de istemeseniz de halk kendiliğinden yardım yapar, sizin akıl vermenize gerek yoktur. Fırıncılara akıl vereceğiniz sonraki görev, bugünkü sizin göreviniz öncelikle Samsun halkınız sağlıklı beslenmesini sağlamaktır. Eğer böyle bir atılım içinde değilseniz, Samsun’da deprem öncesinde Samsun halkına yardımlarda bulunuyorsanız bugün vatandaşa akıl veremezsiniz.

Ekmekten bahsediyorsunuz, Samsun’da günde kaç ekmek tüketiliyor insanlar yeteri kadar beslenme biliyorlar mı bundan haberiniz var mı?

Haydi, bir kampanya başlatın Sayın Vali, Samsun halkı elindekini avucundakini yardım için verecektir. Önemli olan fırıncılara talimat vermek değil, başlatılan yardıma ilk bağışı sizin yapmanız olacaktır.

GÜNÜN SÖZÜ

Dünyada her millet icraatına tahammül ettiği hükümetin mesuliyetine ortak sayılır. (Mustafa Kemal ATATURK)