limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Mustafa Demir Ne Yapacak?
Yazarlar // 13 Mart 2023 Pazartesi 19:28

İsmail BAŞARAN

Millet Bahçesi yargıya takıldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür Park'ı yıkarak inşa ettiği ve Mimarlar Odası'nın açtığı davalarda yürütmeyi durdurma kararları Verilmesine rağmen açılışı yapılan İlçe Terminali ile ilgili alınan son imar planı iptal edildi. Mahkeme 'İlçe Terminali kanuna aykırı' tespiti yaparken, siyasilerden ve Mimarlar Odası'ndan 'SBB kanunlara uymalı' mesajı geldi.

Durum böyle olunca buradan biz de yazalım: Mustafa Demir Haddini bil artık. Sen derebeyi hissediyorsun kendini ve yasaları çiğnemeyi sürdürüyorsun.

Ben yaptım oldu diyorsun, ben yapayım da kim gelir yıkarsa yıksın mantığı yürütüyorsun. Burada harcanan para bu halkın yarasıdır. Nasıl olsa bundan sonra benden bu parayı alamazlar mantığı sürdürüyorsun da yanlış yapıyorsun. Yasalar adamın malını mülkünü alır elinden sonra. Sen derebeyi gibi hissediyorsun kendini de derebeyi değilsin. Bin kentin parasını istediğin gibi harcayamazsın. Eğer harcarım diyorsan yanlış yapıyorsun. Haddini bileceksin. Sadece sen değil, senin gibi insanlar da hadlerini bilecekler. Yöneticilerin harcadıkları para halkın parasıdır. Halkan parasını harcarken dana dikkatli davranılmalıdır.

SBB ‘nin Kültür Park'ı yıkarak inşa ettiği ve Mimarlar Odası'nın açtığı davalarda yürütmeyi durdurma kararları verilmesine rağmen açılışı yapılan İlçe Terminali ile ilgili alınan son imar planı iptal edildi. Mahkeme 'İlçe Terminali kanuna aykırı' tespiti yaparken, siyasilerden ve Mimarlar Odası'ndan 'SBB kanunlara uymalı' mesajı geldi.

Ne olacak şimdi? “Ben yaptım oldu” mantığı yürüyecek mi, yoksa yasa işleyecek ve Mustafa Demir’e ceza mı uygulanacak? Demir “Ben değil cezayı Belediye yer” diyebilir de derse ne olacak? Gelelim Mustafa Demir’in ısrarlı tutumuna. Ya yıkılma kararı verirse yargı ne olacak? Yıkılınca masraf kimden alınacak?

YAKAKENT VE OTEL

Samsun’un Yakakent İlçesi’nde bir otel vardı ve İlçe Belediyesi tarafından kazma vuruldu yıkıldı.  İlçe maalesef bir küçük otele kalıverdi. Oysa yıkılan otel yeterliydi ve ilçeye hitabe diyor sorunları çözüyordu. Şimdi ne olacak orada? Bir otel yapılacak mı, yapılmayacak mı? İlçeyi otelsiz bırakanlar ne düşünüyorlar acaba? Yaz geliyor, tatilciler Yakakent’e gelince otelsizlik sıkıntı yaratmayacak mı? Elbette yaratacak, o zaman Belediye ne düşünecek bu konuda?
Belki bir otel yapılır artık Yakakent’e, yoksa otelsiz bir ilçe düşünülemez.

GÜNÜN SÖZÜ

Dünyada her millet icraatına tahammül ettiği hükümetin mesuliyetine ortak sayılır. (Mustafa Kemal ATATURK)