limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Ağzı Olan Konuşuyor
Yazarlar // 27 Şubat 2023 Pazartesi 10:07

İsmail BAŞARAN

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 11 İlde 11 Ayrı Master Plan çalıştıklarını dile getirdi.

Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Kurum 11 şehir için master plan çalıştıklarını ve TOKİ işbirliğiyle özel konutlar inşa edileceğini açıkladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ile Samsun Valisi Zülkif Dağlı, deprem sonrası olduğu düşünülen 19 Mayıs Stadyumu'ndaki duvardaki çatlaklar ve zemindeki esneme ile ilgili açıklama yaptı. Spor Bakanı Kasapoğlu, "Tüm tespitler, testler ve ölçümleri yaptırdık. Sağlam raporu alındı” dedi.

Kim verdi o sağlam raporunu? O raporu veren kişi veya kurum ya bu işi bilmiyor veya kendisine sağlam raporu vermeleri için baskıda bulunuldu. Samsun 19 Mayıs Stadı’nın sağlam raporu alması mümkün değildir. Çünkü o stat dolgu alanı üzerinde kurulmuştur. İnsanları kandırmanın ne anlamı var Sayın Bakan?  Ya o stat yıkılsa altında en önce siz kalırsınız. İnsanların can vermesinin sizce önemi yoksa bırakın ölsün millet o zaman. Sayın Bakan Türkiye’de artık son yıllarda ağzı olan konuşuyor. Umarım siz de sadece ağzı olup konuşanlardan değilsiniz.

Samsun’dan deprem bölgesine giden prefabrik binalar var. Hobi Bahçeleri olarak bilinen bölgede yapılan küçük binalar deprem bölgesine gittiler. Neden gönderildiler bilmiyorum. Belediyenin vardır bir bildiği de göndermiştir. Kaçak çaplı hobi konutlarının gönderilmesi bir işe yarayacak mı bilmiyorum. Bir yetkili çıkıp o yapıların sağlam olduklarını anlatabilir belki.

SAMSUN VE AFET

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, başta deprem ve sel olmak üzere, Samsun’un afetler konusunda taşıdığı riskler, olası bir afet durumunda kayıpların en aza indirilmesi konusunda alınması gereken önlemler ile uygulanması gereken stratejinin tanımlandığı ve yapılması gereken çalışmaların bir takvime bağlandığı Samsun İl Afet Risk Azaltma Planı’nı Meclis gündemine taşıdı…

Hancıoğlu Samsun’un hangi ölçüde afet bölgesinde bulunduğunu kamuoyuna taşımalı. Samsun’da vatandaşın önemli sorunlarını gündeme taşımakla isim yapmış Hancıoğlu çeşitli bölgelerdeki yapıların sağlam olup olmadığının araştırılması gerektiğini kamuoyuna duyurmalı ve bu yapıların yenilenmesi için ilgililerin çalışma yapması gerektiğini halka anlatmalı. Samsun’da dere yatakları var ki bu dere yatakları zaman zaman halkı zor duruma soruyor. İnsanların can vermesine yol açıyor.

DERE ISLAHLARI

Türkiye’nin bir bölümünde binalar yıkılır ve insanlar can verirken Samsun’un bina yapıları ve alt yapılarının sağlam olup olmadığını sorgulamak geldi aklıma. Soru şu Samsun’da bir süre ince kent içinden geçen dere taşmış insanlar can vermiş binalar yıkılmıştı. Bu binalar ne oldu düzeltildi mi dere ıslahları yapıldı mı? Büyükşehir Belediyesinin böyle bir çalışmasının olduğunu sanmıyorum.

En kısa zamanda bu dereler ıslah edilmeli ve olayı sel felaketlerinin önüne geçilmeli can kayıpları önlenmelidir. Eğer insanlar böyle bir nedenle can verirse suçlusu derelerin ıslahatlarını yapmayanlar ve düzenleyenler olacaktır. En yakın zamanda dereler ıslah edilmeli ve dere kenarları düzenlenmelidir.

GÜNÜN SÖZÜ

Kelimelerin gücünü anlamadan, insanların gücünü anlayamazsınız.(Konfüçyüs)