limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
İzin Alamayan Aday Olamayacak
Yazarlar // 17 Mart 2023 Cuma 05:27

İsmail BAŞARAN

Seçim zamanı gelirken AK Parti aday olabilmek için aday adayları sıraya girmeye başladı. 14 Mayıs seçimlerine kısa bir süre kala, Samsun’da siyasi arena adeta yangın yerine döndü.

AK Parti'de Samsun'da 100'ün üzerinde milletvekili aday adayı çıkması beklenirken, AK Parti Genel Merkezi, milletvekili aday adayı olmak isteyen teşkilat mensuplarına izin şartı getirdi. İzin alabilen aday olabilecek. Ne demek şimdi bu? AK Parti’de aday olabilmek bile şarta bağlı, yani vatandaş parti izin vermezse aday olamayacak. Bu demektir ki, siyaset artık birilerinin izin vermesiyle şekillenecek.

AK Parti’nin Genel Başkanı ve yöneticileri tarafından belirlenecek kişiler tarafından aday çıkarabilecek. Bunun anamı şudur: Genel Merkez ve hatta Genel Başkan için vermedikçe kimse aday olamayacak.

Böyle bir hareketin başlangıcı da şuradan başlamalı.  Genel Başkan bile aday olabilmek için teşkilattan izin almalıdır. İzin alamayan kimse aday olamaz. Bu isimlerin arasında Genel Başkan da vardır. Kısaca Siyasi partinin genel başkanı da izin alamazsa teşkilattan aday olamaz, yani teşkilat izin vermezse Genel Başkan bile aday olamayacak ve de izin alamayınca milletvekili olamayacak.

Parti Genel Başkanı AK Parti’de izin alacak ve sonra aday olabilecek. Bunun önünü açmak için öncelikle parti teşkilatı Genel Başkanı’na bile izin vermek durumunda kalacak.

BİRİ BİZİ KANDIRIYOR
Türkiye’de bir şeyler oluyor. Siyaseten mi yoksa ticareten mi belli değil ancak birileri vatandaşı kandırıyor. Vatandaşın kandırıldığı konulardan birisi yerli otomobil konusu… Otomobil yapıldı, yapılıyor, otomobil yollara çıkıyor, yollara çıktı derken otomobil yolda denilmeye başlandı. Nerede bu otomobiller hangi yolda işliyorlar? Yerli otomobillerin yollara çıkması bir tarafa ancak henüz otomobil bir türlü yol alamıyor.

Maden yerli otomobil yollarda da neden o otomobil bir türlü siyasiler tarafından kullanılmıyor? Cumhurbaşkanı başka otomobillere biniyor, Dini büyüklerimiz yerli otomobillere binmiyorlar. Madem yerli otomobil var neden bizi kandırıyorlar da dini büyüklerimiz bile bu otomobillere binmiyorlar ve yurt dışından getirilen otomobillere binip duruyorlar.


GÜNÜN SÖZÜ

İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur. (Mevlana)