limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Depremin Hatırlattığı
Yazarlar // 9 Şubat 2023 Perşembe 23:14

İsmail BAŞARAN

Türkiye deprem kuşağında bulunan bir ülke. Ülkenin depremden etkilenen bölgelerinin çoğunda sadece vatandaş insanların yanında. Hükümet nerede? Bazı Büyükşehir Belediyeleri hariç devlet nerede? Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bölgeye giderek vatandaşa moral verdi.

Ancak vatandaşın sadece morale değil kurtarma ekiplerine gıdaya ve de malzemelere ihtiyaç vardır.

Deprem yıkıntı demektir, ölüm ve yaralanma demektir. O nedenle yapılması gerekenler hiçbir zaman unutulmamalı ve yardımlar anında ulaştırılmalıdır.

Samsun bu yardımların neresinde kaldı? Deprem bölgesine hangi yardımlar gönderildi? Birkaç belediyenin yaptığı yardım yeterli mi, elbet değil.

Samsun’da elini taşın altına koyanlardan birsi de Hacı Eyüp Güler ve başında bulunduğu kurum. Elektrik ve doğalgazın deprem nedeniyle bulunmadığı bölgede ekmek yapmak da zor. Fırınların çalışmadığı bölgeye Samsun’dan ekmek de gönderiliyor. Su, ekmek göndererek insanlara Samsun’dan yapılan yardımlar yeterli mi, elbette değil. Bugün komşusuna yardım etmeyenler yarın komşusundan yardım beklememelidir. Büyükşehir Belediyesi elini taşın altına koydu mu? Herhangi bir yardım yaptı mı? Yardım yaptıysa ne yardımı yaptı bunu Samsun halkına duyurmak gerekir.

Deprem bölgesi ekmek ve su bekliyor. Samsun’daki büyük firmalar yardımlarını sürdürmelidir. Samsun'dan her gün depremin vurduğu

Kahramanmaraş, Diyarbakır, Gaziantep, Malatya, Hatay, Şanlıurfa, Adana, Kilis, Osmaniye ve Adıyaman'a 100 bin ekmek gönderilecek.

Deprem bölgesine gönderilecek ekmek ve su için “cek” ve “cak” ifadelerinin kullanılması hatadır. Gönderilmesi gerekir.

 

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR NEREDE?

Samsun’dan deprem bölgesine yardım gidiyor. Gönderenler alt kademe belediyeler. Peki, Samsun Büyükşehir Belediyesi he kadar yardım yaptı hatta yardım yaptı mı? Bu baştan sona açıklanmalıdır. Samsun halkı bunun hesabının verilmesini istiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in bu konuda bir açıklama yapması ve Samsun halkının ve kurumlarının gerçekleri bilmesi şarttır. Samsun Büyükşehir Belediyesi bölgede olmalıdır. Çünkü Belediye’yi değil Samsun halkını orada temsil edecek ve vatandaşlar arasında kaynaşmayı sağlayacaktır.

GÜNÜN SÖZÜ

Kendi kendinin efendisi olmayan bir kimse özgür değildir. (A. Calaudius)