limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Samsun'dan Konteyner
Yazarlar // 20 Şubat 2023 Pazartesi 19:44

İsmail BAŞARAN

Atakum’un Çobanlı Mahallesi’nde vatandaşların tarım ve hobi amaçlı kullandığı Atakum Belediyesi Hobi Bahçesi’nde bulunan 41 adet konteyner AFAD’la yapılan işbirliği ile deprem bölgesine gönderildi.

Vinçler yardımıyla tek tek TIRlara yüklenen konteynerler, tren yoluyla ulaşacağı deprem bölgesinde AFAD tarafından şehirlere dağıtılıyor.

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin önceki günlerde konteynerlerin deprem bölgesine taşınması konusunda AFAD yetkilileriyle yaptığı görüşmenin ardından Atakum Belediyesi ekipleri de konteynerlerin hızlıca bakım ve onarımını gerçekleştirdi. 21 metrekarelik alana sahip; içerisinde mutfak, banyo, tuvalet ve bir oda bulunan konteynerler depremzedelerin barınma sorununu çözebilmek için destek olmaya başladı.

Bölgeden her gelip geçerken “neden boş duruyorlar” diye kendime sorduğum konteynerler sonunda bir işe yaradılar. Hem de çok önemli bir işe yaradılar. Oradan geri gelirler mi gelmezler mi bilemem ancak gelmezse de olur, Atakum Belediyesi gerçek bir iş yapmış durumda bu yolla. Yenileri yapılır mı yapılmaz mı henüz belli değil, ancak Atakum Belediyesi böyle bir işe el attığı için sınıfı geçti sayılır. Atakum Belediyesi’ne düşen gören şimdi yerlerine yeni hobi bahçelerini yapmaktır. Bakarsınız yeni sallantılarda ve depremlerde yine işe yarayabilir yenileri.

EKMEĞİMİZLE OYNAMAYIN

Deprem bölgesine günde 100 bin ekmek gönderen Samsun’da ekmek fiyat tarifesine zam yapıldı. Artan maliyetler nedeniyle yılbaşında zam kararı alan esnaf, zammın uygulamaya konmasını 14 Şubat’a kadar bekletti. Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüp Güler, fırıncıların uzun zamandır maliyetinin altına ekmek satışı yaptığını belirterek, fiyat güncellemesi yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Tamam, Samsun halkının ucuz fiyatla ekmek yiyeceği günler gelecek mi? Ekmek fiyatlarını artırma yerine bölgeye Samsunlu vatandaş kendi isteğiyle ekmek gönderebilirdi. Samsun halkının ne kadar iyi niyetli olduğuna ben tanığım. Çiftlik caddesinde bazı fırınlarda askıda ekmek bulunmaktadır. Fırınlarda askıya konulan ekmek ücretsiz olarak garip gurebaya verilmektedir. Kısacası Samsun halkı bu konuda çok duyarlı oluyor.

GÜNÜN SÖZÜ

Akıllı insanlar başkalarının tecrübelerinden yararlanır, inatçı insanlar herşeyi kendileri denemek ister. (John Lubbock)