limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Bu da Yapılmaz
Yazarlar // 16 Şubat 2023 Perşembe 01:32

İsmail BAŞARAN

 

 

Samsun’da SAMGAZ, Depremzede Aileden Abonelik Ücreti İstedi. SAMGAZ’ın parası bitti herhalde. Bu bir kurumdur, ücretini alacaktır, tamam da bir abonelik de neyin nesidir?

Samsun’daki ilginç olay şöyle gerçekleşti. Samgaz tarafından depremzede aileden abonelik ücreti istendiği bilgisi üzerine apartman yönetimi aldığı kararla 2 bin 539 liralık abonelik ücretini ödedi. Karar defterine aynı şekilde not alındı. İddiaya göre depremzede aileden eve doğalgaz bağlamak için gittiği SAMGAZ'da 'abonelik ücreti' istendi. Site yönetimi konudan haberdar olur olmaz abonelik ücretini ödemek için toplandı ve SAMGAZ'a 2 bin 539 liralık abonelik ücretini ödedi.

SAMGAZ’IN parası yoktur herhalde o nedenle almışlardır parayı. Samsun Büyükşehir Belediyesi bu parayı elbette ödeyebilirdi. Ancak ödememiş Büyükşehir Belediyesi. Mustafa Demir el atabilir ve bu parayı belediyeye ödetebilirdi, ancak yapmamış. Depremzede Samsun’a konuk olarak gelmiş. Maalesef bir abonelik ücreti bile ödenmemiş.

DEPREM VE SAMSUN

Türkiye Deprem ile yatıp kalkıyor. Ölenler var, yaralanan ve sakat kalanlar günden güne çoğalıyor. Samsun’da özellikle de kırsalda deprem bölgelerinin olması vatandaşı korkutuyor. Halkın korkmaması için belediyelerin konutları düzenlemesi gerekiyor. Samsun’da kaç bina korkulacak durumda. Belediyeler bu konuda çalışma yapıyorlar mı?

Bu konudaki çalışmalar ne âlemde? Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve İlçe Belediyeleri çalışmalarını tamamladılar mı eğer, çalışmalar tamamlanmışsa yeni binaların yapımına ne zaman başlanacak ve vatandaş korkmaktan ne zaman vazgeçecek?

HASTANE İNŞAATI NE OLACAK?

Bafra’nın Çetinkaya Beldesinin tam tepesinde bir hastane yapılıyordu. Bafralıların bir araya gelip kurdukları bir dernek tarafından yaptırılan bina kaderine terkedilmiş vaziyette duruyordu. Parasızlıktan çürümek üzere olan binaya müdahale ediliyor. Duyduğuma göre çeşitli kaynaklardan yaklaşık 2 trilyon 500 milyar lira para bulunmuş durumdaymış. Evraklar hazırlanıyormuş. Yakında ihalesi yapılacakmış. İnşallah yapılır ve bina çürümekten kurtulur. Kolay değil vatandaşın paraları harcandı oraya. Eğer hastane tamamlanamaz ise bugüne kadar harcanan paraları kim kimden nasıl alacak?

GÜNÜN SÖZÜ

Başarı, istediğini elde etmek, mutluluk ise, elde ettiğini sevmektir. (Brawn)