limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Bu Sese Kulak Verin
Yazarlar // 14 Şubat 2023 Salı 23:41

İsmail BAŞARAN

Türkiye tüm kurumları ile depremlerin yaralarını sarmaya çalışırken, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin birinci derece tarım arazisi ve heyelanlı Kürtün Vadisini tekrar imara açmayı öngören teklifi belediye meclisine getirmesi, Samsun'u ayağa kaldırdı. Sadece Samsun'u değil adeta Türkiye’yi ayağa kaldırdı.

Konuyu Gazeteniz Halk’ ta gündeme getiren Genel Yayın Yönetmeni Yener Cabbar’ın bu çağrısı ses buldu. Samsun’da konuyla ilgilenen bir dolu insan Ankara’yı adeta topa tuttu.  AK Parti yönetimine ve Cumhurbaşkanlığı’na kadar giden konuyla ilgilenilmesi konusundaki çağrılar ses buldu. Samsun Halka da bu sese kulak verdi.

Peki, sese AK Parti yönetimi ses verecek ve Samsun halkının çağrılarını nasıl karşılayacak? Önümüzde seçimler var. AK Parti Genel Merkez yönetimi ve il yönetimi Samsun Halkının bu çağrısı karşısında sessiz kalacak mı? Kalmamalı çünkü Samsun halkının üzerine titrediği bu konu karşısında parti yönetimi sessiz kalırsa önümüzdeki seçimler bile zora girebilir. Bu nedenle AK Parti yönetimi Samsun halkının, özellikle de partililerin düşüncelerine önem vermelidir.

Samsun’da sadece Büyükşehir Belediyesi değil ilçe belediyeleri de deprem bölgesine yardımda geri kalmamalıdır. Çünkü bugün komşuya yarın bize diye bir söz vardır. Samsun İl ve İlçelerindeki parti yönetimlerdi taşın altına ellerini koymalıdır. Öncelikle Parti il başkanlıkları ve ardından ilçe başkanlıkları Samsun’un adını yardımda da duyurmalıdır. Samsun kocaman bir ildir. Bu ilin büyükşehir belediyesi ve bu belediyenin başkanlığı vardır. Nerede kaldı bu başkanlık, nerede Samsun’dan gönderilen malzemeler?

 

SAMSUN’DAKİ YAPILAR
Deprem bölgesindeki ölümler bir konuda hepimizin duyarlı olmamız gerektiğini hatırlattı bize. Samsun’da olası bir depremde başımıza gelebilecekleri düşünelim. Özellikle bina yapısı Samsun’da yeterli mi, binaların sağlamlığı ölçülüyor ve bir karar alınabiliyor mu? Samsun’da eski ve yeni yapıların sağlamlığını ölçebiliyor muyuz? Samsun’un merkezinde ve ilçelerindeki binaların hangi ölçüde sağlam olduğunu en kısa zamanda ölçmek artık şart olmuştur. Büyükşehir Belediyesi’nin çeşitli konularda sürekli binaları yıkması ve yerlerine yenilerini yapmak için uğraş vermeleri yapılması düşünülen yeni yapıların hangi ölçüde sağlam olacağını şimdiden ölçüp biçmek şart hale gelmiştir.

 

GÜNÜN SÖZÜ

İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur. (Mevlana)