limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
ÖĞRENCİLERE YARDIM
Yazarlar // 7 Aralık 2022 Çarşamba 13:40

İsmail BAŞARAN

Türkiye’de çeşitli sosyal yardım dernekleri ve bazı belediyeler özellikle öğrencilere ve de ilkokul öğrencilerine yardımlar yapıyorlar. Bu yardım meselesi bizim kültürümüzde var ve yerine getiriliyor.

Samsun da Türkiye’de olduğuna göre merak ediyorum başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm ilçe belediyeleri ve Büyükşehir Belediyesi öğrencilere günlük yiyecek yardımında bulunuyor mu? Eğer bulunan varsa açıklayabilir, yoksa da utancından kafasını öne eğer. Haliyle kafasını öne eğecek olan Belediye değil, belediyeyi yönetenlerdir.

Buradan soralım: Samsun’da hangi belediye bugüne kadar öğrencilere ne kadar yiyecek ve sosyal yardımda bulunmuştur. Özellikle de Samsun Büyükşehir Belediyesi bu sor7ya yanıt vermeli.

Kazmayı elinden düşürmeyen Mustafa Demir Büyükşehir Belediyesi’nin paralarını har vurup harman savururken garip gurebaya ne kadar yardım yapıyor? Hangi okulda hangi ilçede özellikle de ilkokul öğrencilerine bugüne kadar ne kadar beslenme yardımında bulunmuştur. Binaları yıkmak için harcadığı paraları ilkokul öğrencilerinin günlük yardımlarında harcayabilirdi, ancak olmuyor bu.

Mustafa Demir neden bu yolda yardımlar yapmıyorsun? Yıkıcı olmaktan çıkıp yapıcı olmayı düşünsen biraz. Sadece Mustafa Demir’de mi hata? Yanında bulunanlarda hiç mi hata yok? Yanındakiler de kendisini bu konuda uyarabilirler. Önemli olan orada görev yapanlarda bu düşünce olmalı ve yardım yapabilecek iyi niyet içlerinde bulunmalı.

 

İLKADIM’A BİR ÖNERİ

Samsun’un İlkadım İlçesi uzun süredir ekmek çıkarıyor ve de bu ekmekleri satıyor. Ekmek Fabrikası Başkan Necattin Demirtaş’ın birinci döneminde başladı ve sürüyor bu hizmet.  Hem ekmek çıkarıyorlar hem de bu ekmekleri ucuz fiyatlarla halkla buluştururlar.

Samsun’da AK Parti Belediyeleri de var. Bunlardan birisi de Büyükşehir Belediyesi.  Merakımdan soruyorum neden böyle bir tesis kurmadılar da halka ucuz ekmek satmadılar? Bu haliyle kendilerinin sorunudur, seçim zamanı da karşılarına çıkacak büyük bir sorun hem de. İlkadım Belediyesi’nden şimdi halk bir hizmet daha istiyor ve bunu vatandaş ciddi olarak dinlendiriyor. Nedir bu istek?

Vatandaş İlkadım Belediyesi tarafından ekmek fabrikasında ilkokul öğrencilerinin beslenme çantalarına konulacak büyüklükte ekmek üretilmesini istiyor. Sadece İlkadım Belediyesi değil elbet, diğer belediyeler de bu konuda yardımcı olabilirler. Bu yardımlar sonrasında vatandaş da çocuklarının beslenme çantasına ekmek koyabilir.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Yükseklere çıkmaktan sakın; çünkü insanın düşmeyeceği hiçbir yüksek yer yoktur. (Cervantes)