limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Karadeniz Fay Hattı
Yazarlar // 24 Şubat 2023 Cuma 20:12

İsmail BAŞARAN

Teknik işlerden pek anlamam ancak son günlerde Samsun’da konuşulan tek konu fay hattı. Kahve köşelerinde bile konuşuluyor Karadeniz Fay Hattı. Karadeniz fay hattı aktif mi sorusunu insanlar birbirlerine soruyorlar.? Kuzey Anadolu Fay Hattı aktif mi ve nerede bu hat? Samsun’dan geçiyor mu geçmiyor mu?

Vatandaşın kafasının karışıklığını gidermek için yapılması gereken bir veya birkaç yetkilinin çıkıp Samsun’da bunu açıklaması ve vatandaşın yüreğine su serpmesi. Depremden sonra Samsun’da konuşulan konu bu. Evet, sayın ilgililer, Karadeniz Fay hattı (KAF) nerede? Nereden geçiyor ve de aktif mi, her an Samsun ve çevresinde bir deprem bekleniyor mu? Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde deprem Karadeniz Fay Hattı’nı ne kadar bağlı? Birileri çıkıp bu konuları vatandaşa açıklamalıdır. Çünkü inanlar olası bir depremde başlarına gelebilecek felaketin hangi ölçüde olacağını bilmek istiyorlar.

İlgililer, başta Sayın Samsun Valisi olmak üzere çıkıp vatandaşa açıklamalılar bu durumu ve insanların yüreklerine su serpmeliler. Çünkü vatandaş oturduğu binaların hangi ölçüde kaçlık bir depreme dayanıklı olduğunu bilmek istiyor.

NELER OLUYOR BELEDİYEDE?

Samsun Büyükşehir Belediyesinde neler oluyor? Belediye’nin hangi biriminde bazı para olaylarıyla ilgili söylemler aldı başını gidiyor. Ne olmuş? Parasal konularda olmaması gerekenler olmuş, alınmış, yerine konulmamış, yani bu paralar bir yerlere gönderilmiş mi gitmiş mi ne olmuşsa olmuş, kasaya girmemiş.

Bu konuda açıklama yapması gereken hiçbir memur değil, işin başındaki yani Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’dir. Mustafa Demir, söylemlerle ilgili ortaya çıkıp açıklama yaparak Belediye’nin bütçe hesaplarında, herhangi bir kasasında aksaklık olmadığını açıklamalı ve vatandaşı inandırmalı. Yok, eğer iddia edildiği gibi olaylar oluyorsa ve parasal konularda aksaklıklar varsa Başkan Demir hemen emir vermeli ve bu işin suyu çıkmadan konuya açıklık getirilmeli. Varsa suçlular yargıya intikal ettirilip cezalarını çekmeleri sağlanmalıdır. Aksi duruda, insanların, çalışanların büyük bölümü suçlanmış olacaktır.

GÜNÜN SÖZÜ

Tecrübe çok acımasız bir öğretmen; önce sınavı yapıyor, dersi sonra öğretiyor. (Vernon Law)