limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Kaba Kuvvet Galip Gelirse
Yazarlar // 3 Mart 2023 Cuma 21:54

İsmail BAŞARAN

Yerde bir küçük ekmek parçası var. Karnı aç bir küçücük serçe hoplaya zıplaya geldi bu ekmek parçasının yanına. Gagasıyla şöyle bir yokladı, olacak gibi değil, ekmek kurumuş.

Birkaç adım ötesinde yoldaki su birikintisine yuvarladı bu ekmek parçasını. Güzelce ıslattı ve yenilecek duruma getirdi. O sırada yanına başka serçeler de doluştu. Sayıları üçü beşi geçti. Ekmeği ilk bulan aldı gagasına, kimseyle paylaşmak istemedi ve uçarak yüksekteki klimanın motorunun üzerine kondu. Kazandığı ekmeğini burada yemeye başladı. Bölüşmedi diğerleriyle. Aşağıda kalanlar, ekmekten arta kalan birkaç kırıntıyla idare etti.

Yukarıda ekmeğini yemekte olan serçenin yanına bu kez bir başka serçe daha geldi. Biraz daha irice… Gagasıyla ekmeğe vurmaya başladı.

Ekmeğin sahibi kaçırmak istedi önce, emek verip o yüksekliğe kadar çıkardığı ekmeğini bölüşmemek ve kaptırmamak için. Ancak sonradan gelen serçe daha büyüktü, daha hareketliydi, daha saldırgandı. Ekmeğin sahibi serçeye de birkaç gaga vurdu. Sonra ne mi oldu?

Ekmeği ilk bulan, ıslatıp yenilecek duruma getiren, yüksek bir yere taşıyan serçe sonradan gelen güçlü kuvvetliyle baş edemeyeceğini anlamış olmalı ki bırakıp gitti… Kaba kuvvet galip gelmişti…

Şöyle bir bakın çevrenize. Kaba kuvvetle el değiştiren mal mülk var mı? Güçlü kazanmıyor mu? Türkiye’de durum böyle değil mi? Hayat da gücü, gücü yetene haline gelmemiş mi?  Bu durum nasıl düzelecek peki, insanlar sokaklarda gücü ellerine geçirmek için birbirlerine mi saldıracak? Son günlerde Türkiye depremle ve yıkılan evlerle gündemde... Samsun’daki belediyeler, evleri yıkılan insanlara yardım ediyorlar mı? Kaba kuvvet adeta galibiyete koşuyor. Eline kaba kuvveti geçirenler neler yapıyorlar? Eğer bu kaba kuvvete sırtını dayayanlar galip gelecek olursa ülkede durum gerçekten zorlaşacak. Nedeni basit, çünkü bırakın kuşları ve serçeleri artık inanlar da birbirlerinin ekmeklerini almanın yollarını arayıp buluyorlar.

ULAŞIM ZAMLANINCA

Samsun'da ulaşıma yüzde 20 zam yapıldı. Zamlar önce şehir merkezinde oluştu ardından da ilçeler arasındaki yolcu taşımaya geldi sıra. Samsun'da şehir merkezindeki toplu taşıma araçlarına yüzde 20 oranında zam yapıldı, ilçeler arası taşımacılık yapan minibüs ve otobüslere de kilometre bazlı fiyat düzenlemesi getirildi. Mazot ve benzin fiyatları artınca yolcu taşıma ücretleri de haliyle arttı.

Yolcu taşıma ücretlerinin artması vatandaşların tepkisine yom açmaya başladı. Samsun Büyükşehir Belediyesi yolcu otobüslerinin ücretlerini artırıken minibüsçüler ve otobüsçüleri de fiyatlara zam yapacak elbette.


GÜNÜN SÖZÜ

Plansız çalışan bir kimse, ülke ülke dolaşıp hazine arayan bir insana benzer. (Descartes)