limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
ERDOĞAN’DAN TEŞEKKÜR
Yazarlar // 13 Aralık 2022 Salı 12:45

İsmail BAŞARAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Samsun’dan geçti, açılışlar yaptı. Samsun'da yatırım bedeli beş milyar 880 milyon lirayı geçen 244 ayrı projenin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan mitinge 100 bin kişinin katıldığını belirterek, "Teşekkürler Samsun" mesajını sosyal medyada paylaştı.

Samsun Cumhuriyet Meydanı kalabalık günlerinden birisini yaşadı. Kalabalık çok olmuş. Yüz bin kişinin üzerindeymiş. Doğrudur, ölçülmüştür. Ancak rakam gerçek midir değil midir bilemem. Çünkü o meydanda değildim. Sadece TV görüntülerinden bir karar vereyim dedim ve de verdim.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kalabalığı görünce acaba Samsun’da o meydanda ilk konuşmasını hatırladı mı? Ben o mitingi görmüş yaşamış birisi olarak o günleri yaşayanlara soruyorum: O miting mi kalabalıktı bu son miting mi? Sayın Erdoğan da o günleri hatırlamıştır herhalde.

Meydanda olanlara sorduğun ve aldığın yanıt şöyle: Kalabalık vardı ancak bindirilmiş birliklerin oluşturduğu kalabalıktı. O birlikler nereden gelmişti? Sorduğun soruya aldığım yanıt “çevredeki iller ve ilçeler” oldu.  O zaman Samsunlular gerektiği kadar ilgi mi göstermedi sorusunun sormak şart oldu sanırım.

Erdoğan Samsun’a teşekkür etti, şimdi sıra Samsunluların Erdoğan’a teşekkür etmesine geldi. Samsun yeni yatırımlar bekliyor. Samsunlu merkezde Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarını halkın yararına yapmasını istiyor. Çünkü Büyükşehir Belediyesi yatırımları halkın vergilerinden topladığı paralarla yapıyor.

 

KENTPARK ŞART MI?

İlçelerde Kent park yapma modası başladı. Her ilçe neredeyse bir kent park yapma yarışına girdi. Samsun gibi işsizliğin çok yoğun yaşandığı bir ilde belediyelerin kent park yapma yarışına girmesi ve işte çalışması gerektiği insanları parklarda tutması hiç de övünülecek bir durum değildir. Belediyeler kent park yapma yerine çay kahve mekânları değil de iş merkezleri açabilirler, orada da en azından özellikle de bayanlar elişi yapıp pazarlarda satabilirler. Belediyeler çayı kahveyi ücretsiz veya ucuz dağıtma yerine atölyeler açıp kadınları yönlendirebilir. Böylelikle ev ekonomisi canlanır.

Kent park insanları çalışmaktan uzaklaştırır. Hayat, oturmakla kolaylaşmıyor, çalışmak ve üretmekle kolaylaşıyor. Orada üretecek kadınlar kendi ihtiyaçlarını karşılayabilir duruma gelirler. Haliyle ev ekonomisine de katkı sağlarlar.  Belediyeler vatandaşa ücretsiz çay ve kahve dağıtmakla övüneceklerine iş sağlasınlar iş. Kent parkta zaman geçirmeyi değil zamanı iyi kullanır ve ev ekonomisine katkı sağlamış olurlar.

 

 

GÜNÜN SÖZÜ

Ölçülü ve düzenli yapılan her işin sonu başarılı olur. (Nizami)