limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Araca Değil Öğrenciye Ver
Yazarlar // 12 Ocak 2023 Perşembe 21:43

İsmail BAŞARAN

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir kendine göre Samsun’u yönetiyor. Kendi partisinden bu yönetim şeklini beğenen de vardır beğenmeyen de. Ancak beğenmeyenler seslerini çıkaramıyorlardır, beğeniyor gibi sessiz kalıyorlardır. Mustafa Demir son yılda sadece yıkıyor ve talan ediyor. Kullanılan binalar bile yok ediliyor. İçinde öğrencilerin barındığı binaları bile yıkıyor. İşin kötü tarafı Mustafa Demir’in bu yıkma eylemlerine Meclis ’deki AK Parti ve MHP’li üyeler de seslerini çıkarmıyorlar. Onlar da yıkımların arkasında durduklarını böylece sesiz de olsa kabul ediyorlar.

Önümüzdeki aylarda erken de olsa zamanına da olsa seçimler var. Henüz Meclis’te olanlar da yarınki seçimler için vatandaşın kapısını çalıp oy isteyecekler. O zaman kendilerine  “öğrencilerin kaldığı konutları ve yurt olarak kullanılan binaları niye yıktınız veya yıkılıma kararı alınırken neden parmak kaldırdınız” diye sormayacakları? Sorulacak bu soruya nasıl yanıt verecekler?

Belediye Başkanı’na yeni kocaman pahalı otomobil alınmasına ”evet” diye parmak kaldıranlar, öğrenciler için seslerini çıkarmıyorlar. Yıkımı engellemedikleri gibi öğrencilere yardım yapılmasını bile başaramıyorlar.

Bugün öğrencileri yanında olmayanlar unutmamanız gereken bir konu var. Yıkılan binalarda şehir dışından gelen öğrenciler kalıyorlardır. Bu öğrencilerin aileleri var ve Samsun’a okumaya gönderdiler çocuklarını. Ancak çocuklara Samsun Büyükşehir Belediyesi sahip çıkacağı derde kaldıkları binaları yıktı. Bu, seçim sandığı gelince kedin olarak sandığa olumsuz yansıyacaktır. Sadece Samsun’da değil o öğrencilerin geldiği memleketlerinde de seçimler olumsuz etkilenecektir. Bunun sorumlusu da yıkmaktan vazgeçmeyen AK Partili Mustafa Demir olacaktır. Sandık geldi, bugünden öğrencilere Büyükşehir yardımlara başlamalı ve bugüne kadar yaptığı olumsuzlukları olumlu duruma çevirmelidir. İşin bir başka boyutu da muhalefet partilerinin Mustafa Demir ve arkadaşlarının yaptığı bu olumsuzlukları kamuoyunun gündemine taşımak için hiç seslerini çıkarmamalarıdır.

Meclis üyeleri bu konuda sizler de suçlusunuz, sizler de yasal olarak yargılanmayacaksınız belki, ancak kamu vicdanında yargılanmaya başlandınız bile. Önemli olan parmak kaldırıp indirmek değil, halka hizmet etmektir. Siz oraya halka hizmet etmek için seçilip gittiniz. Meclis üyeleri hangi siyasi partiden olursa olsunlar, başkanı desteklemek için değil halka hizmet etmeye zorlamak için görevdedir.

GÜNÜNSÖZÜ

Beğenilmesini istediğin bir şeyi önce kendin beğen.