bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Tekin'den İktidara Suçlama
Yazarlar // 26 Mart 2019 Salı 02:54

İsmail BAŞARAN

MİLLET İttifakı’nın İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı CHP’li Hayati Tekin işsizlik konusunda İktidarı suçladı “Bu sorun Milletin değil iktidarın sorunudur” dedi ve seçmenden bir istekte bulundu:

“Bunun hesabını gittiğiniz sandıkta sorun.”

Tekin, Samsun’da da işsizlik sorununun ilk sırada yer aldığına işaret etti. Samsun’da bu soruna yol açanların iktidar ve yandaşı parti olduğunu anlattığı konuşmalarında genellikle de bunun hesabının seçmen tarafından sorulacağına inandığını vurguluyor.

Tekin, vatandaşa kısaca Samsun’u uzun süredir yönetenlerin beceriksizliklerinin böyle bir sorun yumağını vatandaşın önüne koyduğunu da konuşmalarında es geçmiyor. Tekin bu sorunun çözümü hakkında neler diyor, projelerini halkın anlayacağı dilden anlatıyor mu?

Tekin de şimdilik bu sorunu beş yılda çözüme kavuşturacaklarını anlatıyor da, nasıl çözeceğini pek de dile getirmiyor. Badece 2Sorunu beş yılda çözeceklerini” ifade ediyor. Seçime şunun şurasında kaç saat kaldı ki, adaylar çıksınlar ortaya da projelerini anlatsa ya. Eskiden yerel yönetim seçimlerine giderken adaylar yapacaklarını anlatırlardı, şimdi ise tüm Ülkede olduğu gibi Samsun’da da projeler değil de Genel Başkanların ağız dalaşı, mevcut bakanların tehdide varan konuşmaları, “Oylarınızı bize verin” ile başlayan yalvarmaları konuşuluyor meydanlarda.

Bazı liderler güler yüzle ve alçak perdeden konuşuyor, bazıları ise bağırarak vatandaşa hitap ediyor. Türkiye’nin BEKA sorunu olduğunu anlatanlar da var elbet. Aslına bakarsanız düşünceme göre Türkiye’nin BEKA değil de ZEKÂ sorunu var galiba. Çünkü insanlarımız çok kolay kandırılıyorlar. Tabi bu insanlarımızın arasında “Bizi kandırdılar” diyen liderler de maalesef yer alıyor.

Bakın meydanlara, söyleyecek sözü olmayanlar cahildir, bu nedenle de hakaret ve tehdit ettiklerini görürsünüz, bu cahillerin ve suçluların tavrıdır.


HARCAMALAR NERELERE

Belediye Başkanları görevde kalsalar da görevleri sona erse de yapmaları gerekeni yapsalar ve hizmet verdikleri süre içinde Belediye Bütçelerinin nerelere harcandığını dile getirseler. Nerelere ne kadar para harcandığını, Belediyenin borçlu olup olmadığını hatta borçlu ise ne kadar borçlu olduğunu anlatsalar vatandaşa…

Ne iyi olur değil mi?


GÜNÜN SÖZÜ

Hiç kimse sizin izniniz olmadan, size kendinizi değersiz hissettiremez.

(Eleanor Roosevelt)