bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsun'da Yabancı Olmak
Yazarlar // 12 Aralık 2019 Perşembe 22:53

İsmail BAŞARAN

İktidarın aldığı bir kararla vatandaşın başına dert edilen yabancı uyrukluların Samsun’da çeşitli işler yaptıkları biliniyordu da emlakçılık yaptıklarını yeni öğrendik.

Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, Samsun'da kaçak olarak emlakçılık yapan mülteciler olduğunu dile getirdi. Bu kişilere oda olarak da ceza uygulama haklarının olmadığına dikkat çekti.

Ne demek bu, işyeri açacaksın vergi vermeyeceksin, ekmek elden su gölden bu ülkede geçineceksin, ben verdiğim vergilerle sana ve ailene bakacağım, misafir denilenlere ne ala memleket, ancak ev sahiplerine kendi memleketlerinde vergi ve pahallılık işkencelerinin her türü serbest.

SATEM bu konu hakkında sadece açıklamalarla ses duyuruyor, oysa sesi duyurmanın tek yolu vardır, eylem yapmak. Dert anlatmak için derdini seçip meclise gönderdiklerine anlatacaksın önce dilemezlerse de bir daha seçmeyeceksin.

Bakalım bu sorun ne zaman çözülecek ve esnaf haksız rekabetten nasıl kurtulacak? Benim esnafım iş yapacak vergi verecek, bu vergiler kaçak olarak çalışan emlakçılara yardım olarak aktarılacak. Nasıl bir memleket haline getirilmişiz…

 

ÖĞRENCİ HAK İSTİYOR

Türkiye’nin diğer yerlerinde su ucuzlarken, ulaşım ucuzlarken Samsun’da maalesef fiyatlar yükseliyor. Yüksek fiyatlar artık vatandaşı canından bezdiriyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin suya yüzde 25, ulaşıma ise yaptığı yüzde 18'lik zammın geri alınması için üniversiteli öğrenciler seslerini yükseltmeye başladı.

19 Mayıs Üniversitesi(OMÜ) öğrencileri Kampüs içerisinde maket otobüs oluşturup dolaştırdılar. Gerekçe basit, fiyatların yüksekliği bıktırmış olmalı ki öğrenciler, kampüs içi ulaşımın ücretsiz hale getirilmesini talep ediyorlar.

Ekonomik şartlar nedeniyle ücretsiz hak isteyen öğrenciler

"Öğrencilerin hakkı olan ücretsiz kampüs içi ulaşım derhal geri getirilmelidir. Bizler bu sürecin takipçisi olacağız” diyorlar.

 

GÜNÜN SÖZÜ

İyilik hiçbir zaman cezasız kalmaz. Gore Vidal