limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
İktidarın umurunda değil
Yazarlar // 26 Temmuz 2022 Salı 07:29

İsmail BAŞARAN

Aslına bakılırsa İktidarın değil de İktidarın Baş’ının umurunda değil. İktidarın Başı kim? Türkiye Cumhuriyeti’ni tek başına yöneten tek parti iktidarını n da başı olan Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın herhalde pek de umurunda değil zamlar ve fiyatların yüksekliği.

Motorin yine zamlandı, ancak zam iktidarın umurunda değil, vatandaş ise kan ağlıyor adeta. Otomobil sahipleri artan benzin ve motorin fiyatlarıyla birlikte kullanımlarını azalttı. Son dönemde bren petroldeki düşüşlerle birlikte benzin fiyatlarına da indirim yapıldı. Benzinin litre fiyatı 22.72 TL'den satılırken motorinin litresi 25.38 TL'den satılıyor. Araç sahiplerini yakından ilgilendiren indirimin tarihi de belli oldu.

Sadece araç sahiplerini değil vatandaşın da umurunda zamlar. Sadece iktidarın umurunda değil zamlar. Bu fiyatların indirimini sağlamak iktidarın elinde değilse bırakıp gitsinler belki bu işi yapabilecek başkaları gelebilir. Eğer akaryakıt fiyatlarındaki zamlar nedeniyle fiyatlar yukarı çıkacaksa İktidar vatandaşın eline geçen ücretleri de artırmalıdır. Vatandaşa bazı petrol şirketlerinin isimlerini anlatmak mümkün de fiyatları anlatabilmek mümkün değil.

Türkiye’de insanların burnundan solumasını engellemek için iktidarın yapması gereken ya motorinde indirime gitmesi veya vatandaşın gelir düzeyini artırmasıdır.

İktidarda bulunanlar kendi aldıkları ücretleri yükseltip vatandaşı düşünmezlerse vatandaşın da kendi iktidarlarını seçim zamanı düşünmeyeceklerini bilmeleri gerekir. Çünkü kiminle konuşursanız konuşun fiyatlardan ağlıyor ve bu fiyatları indirmeyenlerden dert yanıyor. İndirmeyenler muhalefet olmadığına göre dert yanılanlar da iktidarda bulunanlar oluyor her zaman.

Durum böyle olunca de bugünden itibaren motorine 92 kuruşluk bir indirim geliyor. Bu indirimle birlikte Samsun’da da motorin fiyatları azalacak. Fiyatların azalmasının piyasalara etkisi de kaçınılmaz elbette, yani cebimizden çıkan paranın miktarı azalacak gibi görünüyor da bakalım başka nelere zam gelecek?

Fiyatların yüksekte olması iktidarın umurunda değil gibi ancak bakalım bu indirimler ne kadar sürecek?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Kendinizi yönetirken kafanızı, başkalarını yönetirken kalbinizi kullanın. (Bussy)