limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Yönetenlerin Düşünce Yetisi
Yazarlar // 18 Ağustos 2022 Perşembe 19:35

İsmail BAŞARAN

Samsun’da Mustafa Demir’in göreve gelmesinin ardından merkezdeki yol yapımları sürüyor. Bu yol yapımları kavşaklardaki ışıklandırma bir tarafa bir de yolların ortasındaki yeşil alanların ve ağaçlıkların yok olmasına kadar gideceği gözleniyor. Bugün yolun ortasındaki bölgeleri daraltan Büyükşehir Belediyesi’nin yarın bunları ortadan kaldırmayacağını kimse söyleyemez.

Mustafa Demir sürekli bir şeyler yapıyor da ne yaptığını kendisi de bilmiyor. O nedenle verdiği gözleri de tutamıyor. Sayın Demir, göreve gelmeden önce sözler vermiştin. Bu sözlerden birisi de Atakum ilçesini ikiye bölen Hafif Raylı Sistemin yeraltına alınacağı konusundaydı.

Ne oldu, ne çabuk unuttun verdiğin sözleri Sayın Başkan? Neden Atakum’u ikine bölünmüşlükten kurtaramadın henüz? Yeraltı işi rafa kaldırılmış olmalı ki şimdi de sıra minibüslerde. Minibüsler kent merkezine kadar gelecek ve trafiği yine ve yeniden allak bullak edecek? Oysa mevcut durumunda şimdiki yerine giden yolcular oradan ilçelere kalkan minibüslere binip gidebiliyorlardı. Minibüslerin de kent içine girmesiyle, kent içi trafiğinin daha da allak bullak olacağını Mustafa Demir hiç mi düşünemiyor? Alkıma bir soru takılıyor: Samsun’u düşünce yetisini kaybedenler mi yönetiyor acaba? İş yapıyorum desinler diye vatandaşı zor duruma sokanlara vatandaş da sandıkta dersini verecektir mutlaka.

Samsun’daki ulaşımdan başka bir sorun da enflasyonla alakalı.  Piyasaların merakla beklediği enflasyon verisi açıklandı. Buna göre TÜFE'deki değişim 2022 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 2,37, önceki yılın aynı ayına göre yüzde 79,60 olarak gerçekleşti. Böylece yıllık enflasyon son 20 yılın zirvesine çıktı. Hani enflasyon düşüyordu, ne oldu ey iktidardakiler? Siz Türkiye’yi yönetmekten vazgeçip sadece rakiplerinizle uğraşmayı bırakın artık. Böyle giderse kavga edecek rakibiniz olmayacak çünkü siz silineceksiniz piyasadan. Vatandaş da artık bıkmış durumda.

Artık resmi kurumlar bile rakamlarla oynayamaz duruma gelmişler. Bakın TÜFE’ deki değişim 2022 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 2,37, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 45,72, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 79,60 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 49,65 olarak gerçekleşti. Açıklanan rakamlarla birlikte yıllık enflasyon son 20 yılın zirvesine çıktı.

Anladınız mı iktidardakiler, size bağlı kurumlar bile artık gerçekleri söylemekten çekinmiyorlar.

 

SAMSUN’DA YOLLAR BOZULUYOR

Samsun’da Mustafa Demir’in gelmesinin ardından özellikle Çiftlik Caddesi’nde yapılan yaya yolları bozuluyor, neden onarılmıyor oraları onu da kimse bilmiyor. Yayalar bile yolların kenarlarından geçmekte zorlanıyorlar. Önce kaldırımları bozdunuz, sonrasında beton döktünüz ardından da beton taşları kaldırıp asfalt döktünüz.

İnsanlar yiyecek ekmek bulamazken sizler vatandaşa yardım etme yerine bir yıkıyor bir yapıyor ardından yine yıkıp yine yapıyorsunuz. Yani kısacası siz iş bilmiyorsunuz. Yolları yapanlar önce kendilerine sormalılar neden bu yollar bozuluyor? Vatandaşlar da şu soruyu sormalı kendilerine: Belediyeler yol yapmasını mı bilmiyorlar?

 

EN İYİ VALİ

Adamın biri Karadeniz’de bir İl'e vali tayin edilmiş. Gitmiş, görevi devralmış. Halkı ve çevreyi tanımak için çıktığı gezilerin birinde köy halkına sormuş:

Şimdiye kadar bu ile tayin edilmiş valiler içinde en çok hangisini beğenmiştiniz?

Temel cevap vermiş:  “Sizden iki önceki valiyi.”

Vali şaşkın yine sormuş: “Yaaaa, öyle mi, peki neden?”

Temel cevap vermiş: “Daha buraya gelirken yolda öldi!”

GÜNÜN SÖZÜ

Akılsızlar, hırsızların en zararlılarıdır. Zamanınızı ve neşenizi çalar. (Goethe)