limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Yollar Çok Zor
Yazarlar // 27 Temmuz 2022 Çarşamba 08:44

İsmail BAŞARAN

Samsun’dan bir süredir uzaktaydım, geri gelince kente girmenin ne kadar zor olduğunu anladım. Yabancı olan kendi aracıyla yol yapamaz da Belediye’nin otobüslerinin sürücüleri bile kente girip çıkarken zorlanıyorlar. Rahatsızlanan ve kendisine acil şifalar dilediğim Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in neler yaptığını Samsunluyu ne ölçüde zora soktuğunu yaşayarak gördüm.

Bırakın direksiyonda bir yabancının olmasını Samsunlunun da olması durumunda yollarda araç sürmek gerçekten zor. Zorun nedeni de yolların yeniden organize ediliyor olması. Işık sistemi yenileniyor, araçların ve yayaların nereden geçeceklerini bulmaları zorlanıyor. Bırakın yerlinin ne yapacağını bilmemesini, yabancının bile Samsun’dan geçerken araçla büyük ölçüde zorlanacağını söylemek mümkün.

Bunun tek nedeni var. Samsun araç yaya trafiğinin yeniden organize edilmiş olması ve buna insanların henüz alışamadığı ortada. Bunun önüne nasıl geçilecek? Bu sorunun yanıtı henüz belli değil. Çünkü Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Demir’in rahatsızlığı nedeniyle işinden ve yönetimden uzak kalmasıdır. Sayın Demir’e geçmiş olsun dedikten sonra acil şifa dileyelim sonrasında da işin düzelmesi için ilgililere görev düştüğünü vurgulayalım. Sayın Demir’i yapıp yapmadığı işlerle ilgili eleştirmek başka, sağlık konusu başkadır. Sayın Demir sağlığına kavuşana kadar göreve getirilen kişiler çok dikkatli olmalıdır. Çünkü yapılacak hatalar sonunda Sayın Demir’e yüklenecektir ve bu çok yanlıştır. Hasta yatağında olan bir yöneticinin eleştirilmesine tahammül edilemez ve bundan kaçınılmalıdır. Allan şifa versin ve sonrasında yine başlarız eleştirmeye ve Samsun’un düzgünleştirilmesini anlatmaya.

İLKADIM TEMİZLENİYOR

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İlkadım’da atık oluşumunu en aza indirmeyi hedeflediği “Getir Atığını Al Harçlığını” projesiyle geri dönüşebilen atıkları hayata tekrar kazandırdıklarını söylüyor. Düşünce güzel ancak uygulama güzel olacak mı belli değil.

Ambalaj atıklarının, cam atıklarının, atık pillerin, mahallelerden toplanması için özel olarak hazırlanan “Mobil Atık Aracı” (ATOM) aynı gün içerisinde 2 farklı mahallede vatandaşların ayrıştırdığı atıkları, çöpe atmadan geri dönüşüme kazandıracak. Hep cek ve cak ile biten sözcükler dolaşıyor ortada. Bu araçlar yeterli olacak mı olmayacak mı, araçlar ne ölçüde vatandaşa ulaşabilecek?

Samsun’da İlkadım ilçesinde öncelikle görevlilerin engelli araçlara ait olan ve de levhası bulunan bölgelere araçlarını park etmemeleri gerekiyor. İlçe Belediyesi’ne ait bir minibüsün böyle bir engelli park yerine araç çekilmesini yadırgamakla kalmamak ve görevlinin cezalandırılması gerektiğini anlatmak şarttır. Ben görevimi yapayım da gerekirse istenildiği durumda o fotoğrafı gönderirim kendilerine.

İlkadım’ın temizlenmesi demek sadece görevlilerin sokaklarda dolaşması demek değildir. Başkan veya başkanın görevlendirecekleri de sokakları dolaşıp eksikleri ve aksaklıkları görüp önlem almalıdırlar.


GÜNÜN SÖZÜ
Kendi omuzuna tırman. Başka nasıl yükselebilirsin ki! (Nietzsche)