limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Yine Zam Yağdı
Yazarlar // 2 Haziran 2022 Perşembe 07:44

İsmail BAŞARAN

Nasıl bir ülkede yaşıyoruz? Ya da yaşamaya gayret ediyoruz? Sarayda oturanların tuzu kuru, biz vatandaşlar olarak tuz da şeker de bulamıyoruz. Her gün yeni zamlar geliyor, öyle alıştık ki zamlara, zam gelmediği gün akıl dengemiz bozuldu diye hastanelerin yolunu tutabiliriz Ülkenin sade vatandaşları olarak. Oraya da gitsek, zamlı tarifelerle karşılaşacağımızı akıl etmeyiz, gidince görürüz fatura dayatıldığında.

Önceki akşam yine zam geldi. Elektriğe yüzde 15, doğalgaza yüzde 12 zam yapıldı. Kısaca emeklilerin alacakları söylenen zamlar daha verilmeden, İktidar vatandaşın cebine elini attı ve soygun yine başladı. Neymiş Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) açıklamasına göre, elektrik üretiminde oluşan maliyet artışları nedeniyle tarifelerde değişikliğe gidilmiş. Zam yapıldı demeye bile korkuyorlar zammın adı tarifelerde değişiklik oluveriyor.

Bu zamların önüne geçmek mümkün, peki nasıl olacak bu?

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Beştepe’nin elektrik faturasını aldığı maaştan ödeyecek ki vatandaşın neler çektiğini görsün. Sarayda oturanlar elektrik, su, doğalgaz, yemek içmek gibi bilumum faturaları vatandaşın sırtına yüklerlerse, ödemek için ellerini ceplerine atmazlarsa haliyle gelen zamların vatandaşın canını hangi ölçüde yaktığını anlamazlar.

Şimdi birileri çıkıp ne yapalım yani kuzeyimizde savuş var diye yaygara yapıp zamları oradaki savaşa yükleyecekler. Ancak üretimimizi yerle bir ettiklerini, o nedenle buğdayı, tahılı, bile savaşan ülkelerden aldıklarını söyleyemeyecekler. Söyleseler, neden Türkiye’deki üretim azalıyor, bunda iktidarın hiç mi kusuru yok sorusuna cevap veremeyeceklerini biliyorlar.

İYİ PARTİ’DEN İKTİDARA ELEŞTİRİ

İYİ Partili Samsun Milletvekili Bedri Yaşar ”Şeker fabrikalarını satıp, şeker ithal etmek iş bilmezliktir” dedi ve bir gerçeği yine ortaya koydu.  Gerçekten iş bilmezlik mi yoksa iş bilirlik mi?  Eğer yapılan bir iş vatandaşın aleyhine ise iş bilmezlik olur elbet. Sadece şeker fabrikalarında olduğu gibi değil diğer bilumum tarım ürünlerinde de sistem aynen böyle işliyor.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, şeker ithalatına ilişkin yaptığı yazılı basın açıklamasında Türkiye’de hazır bulunan ve sadece 130 milyon TL gereken Çarşamba Şeker Fabrikasına bütçe ayıramayan iktidarın, 400 bin ton şeker ithalatının önünü açmasını eleştirdi. Şeker tek başına değil elbet, AK Parti İktidara geldiği günden beri ülke üretimden uzaklaştırılmış, ürünler yurt dışından ithal edilmişti.

Samsunlular hatırlarlar bir zamanlar anguslar getirilmişti de Samsun kokmaya başlamıştı. Aslında kokan anguslar değil, besicileri yok edip Türkiye’yi yurt dışından hayvan ithal eder duruma getiren ve üreticileri, besicileri destekleyeceği yerde ithalatçıları destekleyen bir iktidar var yıllardır Türkiye’nin başında. Bu gidişatı durdurmanın yek yolu vardır. Tek yol, sandığa gidince dini imanı önü sürüp vatandaşın duygularını sömürenlere değil de karınlarının aç olduğunu düşünenlere görevi vermektir. Bu gidişle Türkiye’de anguslar çoğalır, sadece anguslar değil, angutlar da çoğalır günden güne.

GÜNÜN SÖZÜ

Namuslu insanların namussuzlar kadar cesur olmadıkları bir ülkenin geleceğinden kuşku duyulur. (Roosovelt)