limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Şehit'e Saygısızlık Yapmayın
Yazarlar // 11 Kasım 2022 Cuma 12:03

İsmail BAŞARAN

Büyük Birlik Partisi(BBP) MKYK Üyesi Erdal Avcı'nın Ayvacık İlçesi Tiryakioğlu Mahallesi'nde Şehit Ali Altun'un ailesinin yaşadığı evine giden 600 metrelik yolun yapılması talebi, İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta tarafından TBMM Genel Kuruluna taşındı.

Bu kadar bir yolun TBMM’ye taşınması ve buna birilerinin neden olması Şehit’e saygısızlıktan başka bir iş değildir.

Yol üç yıldır yapılamıyor ve bunun nedeni de bir türlü açıklanamıyor. Hani parti almışsa almış seçimi kim yönetiyorsa yönetiyor, burada üzerinde durulması gereken konu bir şehidin evine yol yapılmamasıdır. Bu yoldan başkaları da yararlanacaktır. Aradan üç yıl geçmiş ve Samsun Büyükşehir Belediyesi bu yolu yaptırmamıştır. Devlet Kurumları bu yolun yapılması için bir kazma bile vurmamışlardır. Neden?

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta Hükümet yetkililerine üç yıldır bu konuyu anlattığını dile getirdiğini söylüyor. Ancak yol bir türlü yapılmıyor. Samsun Valisi, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun’daki Karayolları ve Köy Hizmetleri gibi kurumlar neredesiniz? Sizin şehitlere ve yakınlarına da saygınız kalmadı mı?

Hükümet'in yetkili organları nerdesiniz siz, seçim zamanı geliyor ve o köye gidip oy isteyeceksiniz vatandaştan. Yolunu yapmadığınız bir yere gidebilecek misiniz, gidince sizi nasıl karşılayacaklar? Yol seçim yaklaşınca yapıp, bakın sizin yolunuzu yaptık oyunuzu verin mi diyeceksiniz.

Bir başka konu da Samsun Valiliği’nin yaptığı açıklamada yatıyor. Samsun Valiliği'nden 30 milyon TL paranın bu tür yollar için Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne aktarıldığını söylüyor Erhan Usta. Sezon bitti deniliyormuş, bir yolun yapımı için sezon bitti denir mi söyleyin? Üç yıldır yapılamayan yolun sezon bitti diye geçiştirilmesi şehitlere saygısızlığın dik alasıdır.

Soru şu: Üç yıldır Samsun'un hiçbir yerine yol yapılmamış mıdır? Yapılmışsa nerelere yapılmıştır ve bu şehidin evine giden yol neden yapılmamıştır? Bakalım bu soruların yanıtlarını kim verebilecek, İçişleri Bakanlığı mı, Bayındırlık Bakanlığı mı yoksa sadece Samsun Valiliği ve Şehitin yakınları mı?

ASKIDA EKMEK

Bir tarım ülkesi olan Türkiye’de buğday ekilememesi ve savaştaki Ukrayna’dan buğday ithal edilmesi, buğday ekilemeyince saman bile yurtdışından getirilince haliyle ekmek fiyatları aldı başını gidiyor. Nerede kadar gidecek bu iş?

AK Parti işbaşında ya bunları hep görecek ve yaşayacağız. Daha önce de oldu bu iş, Samsun İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ilk döneminde bir sistem yapmıştı ve halen sürüyor. Ekmek fabrikası kurmuş ve halka ucuz ekmek satmaya başlamıştı.

Ekmek fiyatlarının burada da artması kaçınılmaz elbette. Şimdi fırınlarda bir uygulama var. Bunu bazı fırıncılar yapıyor ve uyguluyor. “Askıda Ekmek” uygulaması, fırına giden vatandaş kendi ekmeğini alırken askıya bırakılması için istediği kadar ekmek ücreti bırakabiliyor. İsterse bir ekmek isterse iki veya üç ekmek parası bırakabiliyor ve ekmek ihtiyaç sahibine veriliyor. Bu ekmekler veriliyor mu peki?

Tanık oldum, gerçekten veriliyor. Hatta tanıdığın ve belki adını bile bilmediğim bazı fırıncılar askıda kalmaz ise kendileri tezgâhtan veriyorlar ekmeği. Dönem insanların birbirlerine yardım dönemidir. Sizlerin de o askılara ekmek bırakıldığına inanıyorum.

GÜNÜN SÖZÜ

Eğer herkes dost sandığı kimselerin bir de kendi arkasından söylemiş olduklarını duysaydı, dünyada pek az dost kalırdı. (Pascal)