limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Samsun'un Sahibi
Yazarlar // 29 Temmuz 2022 Cuma 10:30

İsmail BAŞARAN

Ragıp Göker arkadaşım dün “Samsun’un sahibi kim” diye bir soru sordu. Düşündüm taşındım Samsun’a bir sahip bulamadım. Siviltoplum kuruluşları mı hayır.  Kendilerini üst düzey insanlar sanan ve sivil toplum kuruluşlarının başkanlığını yapan insanlar mı elbette hayır. Her ne kadar Samsun’u sahiplense de bu zatlar, Samsun’un asıl sahibi Samsun’da yaşayanlardır. Ragıp’ı okurken anladım ki arkadaşım da işin içinden çıkamamış.

Samsun’un gerçek sahipleri Samsunlular dedim ya, yönetenler kendilerini ilin sahibi sanmasınlar. Eğer böyle bir kelimenin içini doldurmak istiyorlarsa öncelikle Samsun’da yapılaşmayı, eğitimi, sağlığı, ulaşımı ve aklınıza gelebilecek bir dolu sorunun çözümü için elini taşın altına koyanları göz önüne alın. Var mı böyle insanlar? Büyük ölçüde yok, sadece konuşanlar var, sadece sorunları çözmek yerine sorunları ortaya atanlar var Samsun’da.

Allah sağlığını versin Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in ortaya getirdiği büyük sorunlar da cabası, kentin merkezi kazma gürültünden geçilmiyor. Adamın derdi sadece kazma burmak sokaklara, yönetimi bıraktığı görevliler de aynen devam edecekler mi acaba?

Camileri ve yakınındaki binaları yıkıyorlar, yapılan binaları yıkıyorlar, sürekli yıkıyorlar binaları Samsun bu mu acaba? Bu ilin sahibi yok mu Samsunlular bu ilin sahibi değiller mi mutlaka siyaseten mi düşünmek gerekiyor?

Eğer bugün yapılan ve yıkılanlar bir işe yaramayacaksa yarın bunun hesabını kim verecek?  Hasta olanlar hesap vermeyecekse yerlerine gelenler hesap verecekler mi, yoksa “bana ne” mi diyecekler onlar da.

Evet, Samsun’un sahibi olan vatandaşlar, siyaseten bakmayı bırakalım da Samsun’u bulunduğu noktadan daha yükseğe taşımak gerektiğine önce inanmak sora da inancı gerçekleştirmek gerekir.

Son zamanlarda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan işlere bakalım. Sadece kazıp yerine yenilerini yapıyor Belediye. Cumhuriyet Meydanı’na giriş çıkış yeniden düzenlendi eskisinden kötü oldu. Mecidiye’nin çıkışında yeraltı camii yıkıldı eskisinden daha kötüsü yapıldı.

İlçelerden gelen araçlar Üniversite yakınlarındaki minibüs garajında toplanıyordu, vatandaş da alışmıştı, şimdi ne olacak? İlçelerden gelen minibüsler kent merkezine Cumhuriyet Meydanı yakınına gelecek orada indir bindir yapacaklar. Yoğun bir trafik akışı ortaya çıkacak. Keşmekeş olacak sonrasında da eski haline getirilecek yeniden. Samsun’un çok mu parası var, vatandaşın paraları boşa mı harcanacak? Evet, boşa harcanacak, bu kez bir başka yere taşınacak minibüs garajları.

AK Parti’nin mantığı böyle çalışıyor, ben yaptım oldu diyorlar. Ancak olmuyor, olmayacağı da ortada. Vatandaş hesabı sorar da hesabı kim verecek sonunda?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Akıl noksanlığı iki türlüdür. Biri delilik, diğeri cahilliktir. (Eflatun)