limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Samsunlu cevap bekliyor
Yazarlar // 15 Ekim 2022 Cumartesi 09:45

İsmail BAŞARAN

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in Büyükşehir Belediye binasının yıkılmasıyla ilgili arzu ve istekleri sürüyor. Bunun için Sayın Demir’e bir soru: Allah aşkına cevap ver, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı yapılmış binaları yıkmak için mi oldun? Eğer böyle bir amacın vardıysa seçilmeden vatandaşa söyleseydin.

Evet, Sayın Demir neden yapma yerine hep yıkmayı aklına getiriyorsun. Beyninin yapma ile dolu olması gereken lopları çalışmıyor da hep onun için mi yıkmak aklına geliyor? Hadi yıktın diyelim yaşı biraz ilerlemiş insanlar teyzeler ve amcalar belediye ile ilgili işlerini takip etmek için yeni yapacağın binaya mı gidecek? Yoksa Belediye olarak yeni binaya ücretli servis mi koyacaksınız? Öyle ya oradan alınacak ücret de Belediye bütçesine yeni yerleri yıkmak için kullanılabilir, öyle değil mi?

Samsun’da sizden önce de Belediye Başkanları vardı. Ben özellikle de Kemal Vehbi Gül ve rahmetli Muzaffer Önder’i tanırım. Neden onlar hep yapmayı akıllarına getirmişler ve de uygulamışlar yıkmamışlar. Samsun’u yıkmak üzere mi AK Parti’den Belediye Başkanı oldunuz caba?

Cevap bekliyorum Mustafa Demir: Yıkmaktan başka iş yapacak mısın yoksa görevinin sonunda Samsun’da oturmak yerine şehri terk edecek misin?  Öyle ya görevini bitirdikten sonra bu şehrin sokaklarında dolaşabilmek zordur, insanın karşısına çıkıp neden hep yıktın diye sorarlar.

Yıkma başkan o güzelim binayı yıkma. Belediye binası yapacaksan başka yerde yap ancak o bina en azından Üniversite’nin bir bölümünün kullanılması için bırak kalsın. Ya da öğrenci yurdu yap şehir dışından gelen öğrenciler sana dua etsin. Neden hep yıkmayı düşünüyorsun bir bina da sen yap başkan, yapılanları yıkmadan.

Bir kampanya mı açsak acaba “Demir bir bina da sen yap” kampanyası adı altında…

 

ÇARŞAMBA'NIN HAYRI

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Şeker Fabrikası'na ait lojmanların başka bir yerde olduğunu belirterek, ekipmanların bakım için her yıl olduğu gibi Eskişehir'e gönderildiğini açıkladı. Doğan, "Şeker Fabrikası'nın açılması bizim hayalimiz "dedi.

Çarşamba’nın hayrı şeker fabrikasının bir an önce açılması, orada yeniden insanların çalışması insanların üretime katılması olmalıdır. Yoksa ekipmanların onarıma gönderilmesi hizmet değildir. Çarşamba’da son beş yılda ne kadar şeker üretilmiştir bunun için ne kadar şeker pancarı üretilmiş ve Çarşambalı üretici ne kadar girdi sağlamıştır. Sayın başkan bu soruların da yanıtını verebilir mi?

Samsun tarımının nereden nereye geldiğini biriler açıklamalı. Tütün üretimi var mı ne kadar? Pirinç üretimi var mı ne kadar? Her iki tarafında Terme, Çarşamba ve Bafra ovalarında elverişli topraklar olan Samsun’da neden ihracat üretimden fazla cevap verin yönetenler.

Aslında soruyu benim değil, beş yıl önce bunları üretenler bizi neden ürene insanlar değil de tüketen insanlar durumuna getirdiniz diye iktidara sormalı.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Eğer gerçeği açıklamak istiyorsan, zarafeti terziye bırak... (Albert Einstein)