limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Samsun'da Soygun İttifakı
Yazarlar // 12 Ekim 2021 Salı 00:14

İsmail BAŞARAN

Türkiye’yi yöneten ki bazılarına göre yönetemeyen CUMHUR İttifakı Samsun’da kelimenin tam anlamıyla soygun ittifakı olmuş durumda. Çünkü bu ittifak Belediye Meclisi’nde aldığı kararlarla vatandaşın sırtına kaldıramayacağı yükleri yüklüyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılının Mayıs ayında aldığı kararla, içme suyunun metreküp fiyatı ile ilgili daha önce alınan yüzde 15'lik indirimi iptal edip, içme suyuna yüzde 25, sayaç okuma bedeline ise yüzde 150 zam yaparak, faturalara her ay TÜFE oranında zam yapılması kararı almıştı. Büyükşehir Belediyesi, aradan geçen zamanda suya 28. TÜFE zammını yaptı.

Hem su fiyatları hem de okuma bedelleri artırıldı. Vatandaşın cebinden eli çıkmayan İktidara Samsun Büyükşehir Belediyesi de katıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı zam kararları vatandaşı artık bıktırdı. Vatandaş artık homurdanmıyor Samsun Büyükşehir Belediye yönetimini nasıl değiştireceğinin yollarını arıyor.

Bu yol seçimlerden geçiyor, vatandaş da bunun farkında artık. Samsun’un hem ekonomik hem de siyaset kalbi esnaf çay ocaklarında atıyor. Pandeminin gevşemesi üzerine çay ocakları yine kalabalıklaşmaya başladı. Bu başlangıçla birlikte yine politikalar konuşulmaya başlandı. Buralarda konuşulan genellikle salgın olmuyor, politik konuşmalar ve hayat pahallılığı konuşuluyor. İktidarı politikalarından dolayı eleştirme her ne kadar kısık sesle yapılıyorsa da vatandaş artık canından bezmiş durumda.

BABAN SAĞ OLSAYDI

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, muhalefet partilerine sert sözlerle yüklendi. EErbakan “Başını CHP'nin çektiği bir muhalefet nasıl olursa muhalefetin durumu da öyle işte maalesef. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne geldiler. İlk işleri, Avrupa'daki kredi kuruluşlarına koşup oradan borç bulmak oldu. Arkasından ekmeğe zam, ulaşıma zam, suya zam" dedi…

Fatih Erbakan’ın bu söylemlerini babası yaşasaydı da duysaydı belki de kendisini evlatlıktan reddederdi. Fatih Erbakan Sadece İstanbul Belediyesini değil Samsun Belediyesi’ni de bir ele alsan bakalım neler diyeceksin o zaman. Vah ki vah, Erbakan’ın oğlu da yönünü şaşırmış durumda. Ben Necmettin Erbakan’ı, Fatih Erbakan doğmadan tanıyanlardanım. Hep halkının yanında olmuştur, hep insanların ezilmemesi için mücadele vermiştir. Son olarak şunu söyleyeyim, Fatih Erbakan baban sağ olsaydı sen döverdi kelimeleriyle. Siyaset hep rant peşinde değildir. Halkın yanında olmaktır, soygun düzenine karşı gelmektir.

BAFRA İL OLMAK İSTİYOR

Bafra’da MHP ile AK Parti arasında neler oluyor? Bir anlaşmazlık mı var? Herhalde var ki MHP Meclis Üyesi Hakan Aytünür, "Bafra, Büyükşehir'in 'üvey evlat' muamelesinden bir türlü kurtulamadı. Bizim tek kurtuluşumuz 'il' olmaktan geçer" ifadelerini kullanıyor.

Bafra Belediyesi Meclis Toplantısı'nda gündem dışı söz alan MHP Meclis Üyesi Hakan Aytünür, Bafra'da kurumlar arası irtibatsızlık ve koordinasyon eksikliğinin olduğunu savunuyor.

Aytünür, “vatandaşların Yedaş ile ilgili problemleri var. Örneğin, ışıklandırma veya elektrik kesintileri ile ilgili sorunlar yaşanıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi, Bafra'ya karşı üvey evlat muamelesini bir türlü üzerinden atamadı. Büyükşehir'in Bafra’yı küçük görmemesi lazım, bu nedenle de Bafra’nın il olması gerekmektedir” diyor.

Bafra’nın il olma isteği yeniden gündeme getiriliyorsa ittifakta tabanca anlaşmazlıklar ve çözülmeler var demektir. CUMHUR İttifakı bu çözülmeyi nasıl çözecek zaman içinde göreceğiz de artık zaman da daralıyor.

GÜNÜN SÖZÜ

Mürettebat farklı yönlere kürek çekiyorsa, kaptanın limanı görmesi hiçbir işe yaramaz.( J. Q. Adams)