limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Samsun'da Seçim Kazanmak
Yazarlar // 1 Aralık 2022 Perşembe 22:34

İsmail BAŞARAN

Nazilli: 160.581, Bodrum: 187.284,Tarsus 347.314, Silopi:141621, İnegöl:286.848, Bandırma:161.894, Ceyhan:159.955, Polatlı:127.526, Yüksekova:119.194, Ereğli:149.333, Alanya:350.636, Çorlu:284.907.

BAFRA ilçesinin 2021 ilçe toplam nüfusu 142341. Sayım yapıldıktan sonra da bugüne kadar kaç arttı henüz belli değil.  Bafra il olacak ilçelerin bazılarından büyük, rakamlar ortada. Peki, Bafra’nın il olması için herhangi bir girişim var mı? Bu rakam bugüne kadar kaç sayı arttı?

Artmasa bile nüfusu sayı olarak hem Polatlı hem de Yüksekova ve Ereğli’den büyük. O zaman neden il yapılacak ilçeler arasında yer almıyor?

Biraz düşündüm: Samsun Büyükşehir Belediyesi, Bafra’nın ayrılmasıyla küçük ve güdük kalacak.  Bafra ise il olunca acaba hangi partiye oy verecek? Bütün bu sorular ortadayken Bafra il yapılmaz elbet.

Acaba Bafra halkı Samsun’dan ayrılıp il olmak ister mi? İsterlerse ve de il yapılmazsa önümüzdeki seçimlerde oylar kime kayacak? AK Parti ve MHP’den kayacak olan oylar MİLLET İttifakı’na yanaşırsa ne olacak?

İktidarın şu sırada Bafra’yı il yapmaması durumunda seçim sonuçları nasıl oluşacak? İl olmayan Bafra’ya oylar MİLLET İttifakı’na kayacak mı, kayarsa Samsun seçimlerinin sonuçları da haliyle zora girecek?

Samsun seçimlerinin zora girmesi sonrasında eğer iyi bir aday bulunursa Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin seçimleri de değişebilir.

Aslına bakılırsa ve de halkın arasında dolaşırken bile görülecek bir gerçek var. Bu gerçek de Mustafa Demir’in yaptığı işlerle AK Parti’nin seçimlerini zora sokacağa benziyor ancak durum seçimlere kadar değişir ve AK Parti Mustafa Demir ile devam etmez yeni bir aday bulursa vatandaş da kararını değiştirebilir elbette.

Bu nedenle AK Parti şimdiden kolları sıvamalı ve iyi aday bulmalı, Ankara’nın yolunu tutup İktidara il olması konusunda baskılarını artırmalı. Eğer Bafralılar kulaklarının üzerine yatar ve “il olmazsak oy da yok demezse” Bafra daha çok ilçe olarak kalır. Seçimlerde de oylar kayarsa Samsun’dan çıkarılacak milletvekili sayısı düşer, bu azalma diğer illerde örnek teşkil edilir, seçimler onarılmayacak yara alır.

Bilinen bir Nasreddin Hoca fıkrası var. Çocuğu suya gönderirken tokatlamış. Görenler de “Hoca neden yaptın” diye sormuşlar. Hoca cevap vermiş: Testiyi kırmasın diye.

“Hoca çocuk daha suya gitmedi ki testiyi de kırmadı neden tokatlarsın?”

Hoca sakalını sıvazlayıp yine cevap vermiş: Testiyi kırdıktan sonra tokatlamak neye yarar ki, testiyi geri getirir mi?

Aynen böyle İktidar en kısa zamanda Bafra’yı il yapmaz ise testi kırılmış olur ve sandıktan İktidar çıkamaz. Gelenin Bafra’yı il yapması durumunda da bundan sonra seçim kazanmak hayallerde kalır. Ve Bafra diğer büyük ilçelere de örnek oluverir.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Söz, başarının gölgesidir. (Demokritus)