limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Samsun'a da Bakın
Yazarlar // 8 Ekim 2022 Cumartesi 22:46

İsmail BAŞARAN

Ankara'da “Tam bana göre festival” yapıldı. Burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan’a ödülü takdim etti. Eder tabi her ikisi de AK Partili.

Ancak yapılması gereken başka bir iş var. Çiğdem Karaaslan Samsun’un Yakakent ilçesine de bir el atıp Kozköy sahilindeki konutların, yazlıkların, fosseptik sorununa da el atabilir mi acaba? Çevre Müdürlüğü’ne buradaki fosseptik kuyularını denize deşarj ettirebilir mi kendileri?

Sayın Karaaslan bakalım yakında bu işe de el atacak mı, Çarşamba gibi Yakakent de kendisinin engin tecrübesinden yaralanabilecek mi? AK Partili Milletvekilleri diğer illere baktıkları gibi Samsun’a da bakmalılar diye düşünüyorum. Sadece AK Parti Milletvekilleri değil diğer partilerin milletvekilleri de Samsun’a bakmalılar.

Seçim zamanı yaklaşıyor. Şunun şurasında ne kadar zaman kaldı ki? Sadece AK Parti’nin Milletvekilleri yok,  CHP’nin ve İYİ PARTİ’ milletvekilleri de var. Bu milletvekilleri Samsun için ne yapıyorlar bileniniz var mı?

Yakında seçim olacağı için özellikle muhalefet milletvekilleri Samsun ve ilçeleriyle ilçe mahalleleri yani köylerinde kendilerini göstermeleri gerekmiyor mu? Kimi görüyorum sahada? Neslihan Hancıoğlu, başka?  Siz görüyor musunuz vekillerimizi Samsun ve ilçelerinde, sokaklarında?

 

ELEKTRİK NASIL ÇARPIYOR?

Medeniyetin nimetlerinden yararlanmak gerekir. Gerekir de yararlanırken çarpılmamak şart değil mi? Dünyayı aydınlatan Edison icadının Türkiye’de kullanılacağını herhalde bilmiyordu. Türkiye’de kullanılan elektriğe hesaba kitaba uymayacak vergiler yükleneceğini bilseydi zahir neyi icat ettiğini kimseye söylemezdi sanırım.

Çünkü Türkiye’deki gelmiş geçmiş iktidarlar bir kalem elektriğe 18 kalem vergiyi sığdırmışlar ve halktan parasını topluyorlar.

Bakın elektriğin fiyatı nasıl artıyor?

1-Satış hizmet bedeli.

2- Dağıtım bedeli.

3-Enerji fonu.

4-TRT payı.

5-Tüketim vergisi

6-İleri sistem kullanım bedeli.

7-Sayaç okuma bedeli.

8-KDV…

(bunlar evde kullanılan elektriğe bindirilen gizli vergiler)

9-Güç aşımı bedeli.

10-Emre amade kapasite bedeli.

11- Kesme-Bağlama bedeli.

12- Sayaç sökme takma bedeli.

13- Sayaç ayar bedeli.

14-Güç aşımı bedeli.

15-Sayaç okuma bedeli.

16- İndüktif bedel,

17-Kapasitif bedel.

18-Demir kayıpları.

(Bunlar da işyerlerinde kullanılan elektriğe bindirilen gizli vergiler)

Allah beterinden esirgesin demekten başka elimden bir şey gelmiyor Vallahi…

Önünüzde seçim var, bu seçimlerde sandığa gidecek olanlar sadece elektrikten alınan bu vergileri unutmamamız gerekiyor. 

GÜNÜN SÖZÜ

Gül sunan bir elde daima bir miktar gül kokusu kalır. (Çin atasözü)