bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsun Pis Kokuyor
Yazarlar // 2 Mayıs 2018 Çarşamba 20:09

İsmail BAŞARAN

Samsun’da zaman zaman denizden pis kokular geliyor. Aslında gelen pis kokular denizden değil de Türkiye’de hayvancılığın bitirilmesinden sonra ithal edilen hayvanlardan geliyor o pis kokular.

Önceleri Şehir içindeki limana geliyordu ithal hayvanlar ve o nedenle geliyordu kokular. Önlem olsun diye yan limanlara kaydırıldı ancak kokular giderilemedi.

Samsun’da yaşanan bu olay nedeniyle gelen pis kokular aslında Türkiye’nin besicilik politikasının dibe vurmasından dolayı geliyor, bunu ise bu politikaları uygulayan ve yönetenler anlamazdan geliyor.

Bu pis kokular ne zaman ortadan kalkar?

Ne zaman ki Türkiye’de besicilik geliştirilir, ne zaman ki Türkiye öküz ve inek ithalinden vazgeçer, saman alımını engeller,  hayvan yemi üreten bir duruma gelir o zaman kesilir bu pis kokular.

O zaman ithal edilen etlerin neden tekel gibi bir iki marketler zincirinde satışı engellenir tüm marketlere ve kasaplara dağıtılır, o aman geçer gider hayvancılığımızdan gelen pis kokular.

İki yanı ovalarla ve ırmakla bezenen Samsun’da da üretimler artır, çeltik üretimi desteklenir ve Çin’den pirinç getirilmez, Terme pirinci yok olma aşamasına gelmez o zaman kesilir pis kokular.

Eğer, üretici ve besici uyanmazsa sandıkta bu politikaları yerleştiren ve uygulayanlardan hesap sormazsa Samsun’da bu pis kokuları daha çok soluyacak millet, haberiniz olsun.

SURİYE’YE NE OLDU?

Bir süredir devam eden Suriye ile ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sürdürdüğü operasyonlar ne oldu bilen var mı, neden hiç haber alınamıyor acaba?

Birileri emir verdi de oradaki operasyonlar yavaşlatıldı veya durdu mu?

Hani Suriye’nin çeşitli bölgelerine girilecekti? Hani birileri “Reis Bizi Münbiç’e götür” diye bağırıyordu, ne oldu da susuldu.

Münbiç orada duruyor varsın dursun biz Türkiye’deki seçime dönelim mi denildi? O nedenle mi operasyonlardan haber gelmiyor? Sanatçılar götürülmüyor cephe gerisine.

Halbuki yapılması gerekten sanatçıların cephe gerisine getirilmesi değil,  cephenin ön saflarına götürülmesiydi. Çünkü orada savaşan Mehmetçiklerin daha çok morale ihtiyaçları var.

Operasyonlardan ses çıkmaması aklıma “Acaba bu bir oyun muydu, seçim oyunumuydu” sorusunu getirmiyor değil.

Vatandaşın ekonomik olarak bunalması sonrası çare Suriye’den gelen kaçaklarda bulunmuş olmalı ki kendilerine kimlikler verildi, seçimde oy kullanmaları gündemde. Yüksek maaşlarla geçinmeleri kolaylaştırılanların sandıkta haliyle iktidar partisine oy vermeleri gündemden düşürülmüyor.

Taşı sıksa suyunu çıkaracak insanlar Türkiye’de yaşıyor, benim Mehmetçiğin sınır ötesinde vuruşuyor. Ülkelerini bırakıp kaçanlar için mi yapılıyor bütün bunlar?

Hiç sanmıyorum, seçimi kazanabilmek için kurulan bir kumpas gibi geliyor bana, inşallah yanılıyorumdur.

Bir soruyla başlamıştım, tekrarlayayım:

Suriye’ye ne oldu, operasyonlar biz farkında olmadan bitti mi?