limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Millet Hesap Sormazsa
Yazarlar // 3 Ağustos 2021 Salı 12:21

İsmail BAŞARAN

Son günlerde gündem ardı ardına çıkan yangınlar oldu. Ne vatandaşın alım gücü ne de ekonomik sıkıntılar konuşuluyor. Varsa yoksa yangınlar ağızlarda. Ne içedilen milyar dolarlar, ne yandaşların silinen vergi borçları konuşulmuyor. Yangınlar yine iktidarın işine yaradı. Vatandaş hayat pahallılığını unuttu. Veya yanan ormanlar bunu unutturdu.

Ancak bu hiç de iktidarın işine yaramadı. Vatandaşlar bu kez katıp milyar dolarlar yerine İktidarın orman angınları konusunda nasıl sınıfta kaldığını konuşmaya başladı. İnsanların dilinde neden yangınların söndürülemediği sorusu var. İnsanlar ayrıca birbirlerine Türkiye’de neden yeteri kadar yangın uçağı veya helikopteri yok sorusunu soruyor. Soruyu soranlar arasında AK Parti yandaşı olarak tanıdığım insanlar da var. Ve bu sayı günden güne artıyor. Milletin hesap sorması da yangına kadar sorgulamayan AK Parti seçmeninin de artık sorgulamaya başladığının göstergesidir.

Artan sayılar da Corona’dan ölenlerin sayısı oldu. Bu konuda açıklama yapıldı ve Samsun’da üç binin üzerinde bu hastalık nedeniyle ölenler olduğu dile geldi. Hem de Valilik yaptı açıklamayı. Hani Samsun’da bu kadar ölen yoktu hastalıktan, ne oldu da sayı arttı hemen.  Sayının artması vatandaşı yine kuşkuya düşürdü. Biri vatandaşı atlatıyor ancak kim aldatıyor? Dün salgın nedeniyle yapılan açıklamaların hatalı olduğu ortaya çıktı. Bugün de orman yangınlarıyla ilgili önlemlerin alındığı yolunda yapılacak hiçbir açıklamaya güvenrniyorum.

Başta da dedim, millet hesap sormazsa bu böyle gidecek. Sarayda oturanlar ve kendilerine vatandaşın vergileriyle saraylar yaptırıp uçaklar alanlar vatandaşın malına yine çökecek, biz ise vergilerimizin nereye gittiğini bile soramayacağız. Sahi Samsun’da yangın uçağı var mı veya en yakın yangın uçağı nerede var ve kaç dakikada Samsun’daki yangın yerine ulaşabilir?

 

GÜNÜN FIKRASI

Bir gün Amerika devlet başkanı, İngiltere devlet başkanı ve bizim Temel şeytanın evine gitmişler. Amerika devlet başkanı şeytana sormuş:

—Biz ne zaman dünyanın en zengin devleti olacağız?

Şeytan:

—1000 yıl sonra.

Bu cevap üzerini Amerika devlet başkanı ağlamaya başlamış "Ben göremiycem" diye.

Bir de İngiltere devlet başkanı sormuş:

—Biz ne zaman dünyanın en büyük devleti olacağız?

Şeytan:

—2000 yıl sonra.

Bunun üzerine oda ağlamaya başlamış "ben göremiyecem” diye.

Temel:

—Peki, bizim ekonomik durumumuz ne zaman düzelecek?

Bu kez şeytan ağlamaya başlamış "ben göremiycem" diye.

 

 

GÜNÜN SÖZÜ

İnsanoğlunun tek bir etkili silahı vardır: Kahkaha (Mark Twain)