limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
  KİMLER NEMALANACAK?
Yazarlar // 19 Aralık 2022 Pazartesi 13:47

İsmail BAŞARAN

Samsun, Büyükşehir Belediyesi binasının Mustafa Demir’in kararıyla yıkılacağı konusuyla çalkalanıyor. Bu çalkantının altında kimlerin imzası var? Belediye Meclis Üyelerinden kimler bu yıkılma kararına olur imzası verdi, kimler karşı çıktı neresinde kimler var? Samsun halkı bu kişileri öğrenmeli. Öğrenmeli ve de bir dahaki seçimler için karar vermeli kimleri seçeceğine.

Bir başka konu da yıkımdan kimlerin nemalanacağıdır. Kimler kazanacak kimler kaybedecek? Kaybedecek olanlar kimlerin yakınları olacak? Bu işten Başkan ve yakınları yararlanacak mı? Herhangi bir yakın yeni yapılacak bina yapımının inşaatını alacak ve müteahhitliğini yapacak mı?

Bu soruların yanıtı bugünden verilmeli ve Başkan Mustafa Demir ile AK Parti yöneticileri yüklenicilik işlerinin herhangi bir yakınlarına verilmeyeceğini açıklayıp bu sözde durmalılar.

Bu söz verilebilir m Sayın Mustafa Demir ve Meclisin AK Partili üyeleri? Bekleyip göreceğiz hep birlikte. Ve de Samsun halkı olarak kimlerin bu işlerden nemalandığını ve kimlerin buna yol verdiğini de göreceğiz zamanla. Yeni Belediye binası nerede yapılacak, arazi nereden alınacak, Belediye’nin mevcut arazisi var mı?

Bu sorular yanıt bekliyor. Kimse yanıt veremez buna. Sadece Belediye Başkanı değil bu konunun altında kalacak olan. Meclisin AK Partili üyeleri de yanıt vermekte zorlanacaklar. Hele de iktidar değişirse işte o zaman kıyamet kopacak.

 

SANDIK KURULLARI HAZIR MI?

Samsun’da kimlerin nerelerde kalacağı kimlerin hangi görevlerle nereye geleceğini elbette sandık belirleyecek. Sandıklar seçime hazırlanıyor mu, listeler hazır mı? Muhtarlar bu konuda eğitildi ve de İktidar Partisi AKP’nin dışında önümüzdeki seçimlerde ortaya getirilecek sandıkların yanında duracak muhalefet partisi görevlileri hazır mı?

Hiç sanmıyorum. Hazır diyenler olacaksa bile inanmayacağım. Öncelikle muhalefet sandıklara sahip çıkmalı. Seçim sonunda yapılacak itirazlar hiçbir sonuç doğurmayacaktır. Bugünden Sandıklara sahip çıkmayacak olanların seçim sonunda “Ah, vah” deme şansı da olmayacaktır.

Bir başka konu da vatandaşlık verilen yabancıların seçimlerde oy kullanacak olmasıdır. İki ucu pis bir değnektir bu konu. Eğer seçimi iktidar kazanırsa sorun yok. Kaybederse iktidar seçimin yenilenmesine karar alabilir, kazanırsa kimse sesini çıkaramaz.  İşte bu nedenle muhalefet partileri şimdiden seçmen listelerinin nasıl oluştuğunu izlemelidir.

Vatandaşlar da muhtarlıklara gidip kendi evlerine yeni kayıtlar yapılmış mı diye araştırmalıdır. Bugün muhtarlığa gitmeyen yarın hiç gitmesin ve seçim sonrasında ise sesini çıkarmasın.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Sabırlı bir adamın öfkesinden sakınınız. (La Rochefoucauld)