limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Hafif Raylı ve Otogar
Yazarlar // 7 Ekim 2022 Cuma 21:49

İsmail BAŞARAN

Samsun’da Havayolu var, demiryolu var, Karayolu var, Denizyolu neden yok? Karayolu olan Samsun’da Otogara yolcunun gelip gidişinde kent merkezine getirecek hafif raylı sistem neden yok? Otogarın şimdiki yerine getirilmesini sağlayan AK Partili Belediye yönetimi yolcuların oraya getirilip götürülmesi için neden yıllar geçti de hafif raylı sistemi orya getiremedi ve vatandaşların kolaylıkla bölgeye getirilmesi sağlanamadı. Bunu düşünmek çok mu zordu, yapmak zor mu?

Şehrin ortasındaki iş merkezini yıkmayı aklına getiren Mustafa Demir ve belediyeyi yöneten şürekâsının insanlara bu kolaylığı sağlamak akıllarına gelmedi mi, bunu düşünemediler mi?

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Bankalar Caddesindeki Anakent İş Merkezi'nin olduğu alanı otopark yapmak için harekete geçiyor, binayı yıkıyor da bir hafif raylı yolu mu yapamıyor Samsunlulara kolaylık sağlamak için.

İş merkezinde 3 katlı konvansiyonel otopark üstü kafe restoran olacak. Proje tamamlanıp hizmete alındığında o alan tamamen bir meydan olarak halkımıza hizmet verecek" demiş Mustafa Demir. Mustafa Demir Büyükşehir Belediye başkanı ancak küçük düşünüyor. Adam, göreve geldiği günden beri sürekli yıkıyor ve yıktığı yere bir şeyler yapıyor. Mustafa Demir öncelikle Otogara hafif raylıyı getir de vatandaş rahatlasın. Oraya gelip giden ulaşım eksikliğinden hatırını soruyorlar da…

 

AKARYAKIT’A ZAM GELİNCE

İktidar durmadan zam yapıyor, akaryakıta yine zam yapıldı. O nedenle de vatandaşın özel otomobilini kullanması zorlaştığı gibi toplu taşıma ücretlerine de yakında zam geleceği söyleniyor. Zamlar sürekli gelince aklıma eşeğine ters binen Nasrettin Hoca geldi.

Anadolu Selçukluları döneminde yaşayan Nasreddin Hoca, 1208 yılında Eskişehirin Sivrihisar'a bağlı Hortu köyünde doğdu. Sivrihisar'da medrese eğitimi aldı, babasının ölümü üzerine döndüğü memleketinde köy imamlığı yaptı. Akşehir'e giderek mülki görevler üstlendi. Eşeğe neden ters bindiğini sorduklarında da şöyle cevap verdi:

Düşündüm taşındım, eşeğime böyle binmeye karar verdim çünkü saygısızlığı hiç sevmem. Siz önüme düşseniz, arkanızı bana dönmüş olacaksınız; usulsüzlük saygısızlık olur. Ben önde gitsem, size arkamı çevirmiş olacağım ki bu da doğru değildir.

Akaryakıta zam gelince şimdi vatandaş eşeğine binmeye mi başlayacak? Zamlar gelince toplu taşımaya otobüs ve tren seferlerine de zam yapmak kaçınılmaz oluyor.

GÜNÜN SÖZÜ

Haksızlıklara boyun eğenler bir gün haklarıyla birlikte şereflerini de kaybederler.