limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
EKONOMİK TERÖR
Yazarlar // 16 Eylül 2022 Cuma 10:49

İsmail BAŞARAN

Türkiye’nin güneydoğu tarafında terör var mı var. Oradan vatan avunmasındaki gençlerimizin bazıları şehit olup geliyor ve Vatanın çeşitli bölgelerine evlere ateş düşüyor. Bazı siyasiler de  “şehitler ölmez vatan bölünmez” diyerek slogan atıyor, kocaman kocaman adamlar Ankara’dan şehitlere rahmet diliyor.

Bu Türkiye’deki terörlerden bir tanesi… Türkiye’de bir de Ekonomik Terör var. Türkiye’nin özellikle doğu ve güneydoğu illerinden gelen şehitler vatandaşların canına tak demeye başladı. Şehit cenazelerindeki “Bir ölür, bin diriliriz” ve benzeri ifadeler artık yerini “Şehidimizin cenaze namazında ön saflarda durup politika yapmayı bırakın” şeklindeki cümlelere bıraktı. Yani durum hiç de iyi olmayan yöne doğru kaymaya başladı.

Bu saptamayı asla siyasi bir nedenle yapmadığını ifade ettikten sonra terörün bir başka boyutuna dikkatinizi çekmek istiyorum.

Türkiye’de insanların neredeyse tamamı seçimler ve seçimler sonrasındaki terörle ilgilenirken bir başka tehlikeli durum sanırım es geçiliyor.

O durum da ekonomik terördür. Biz PKK terörüne baktırılırken, ekonomik teröristler bakın ne duruma getirmişler vatandaşı.

Doğalgaz, Kömür, Benzin, Mazot, Elektrik zamlanmış. Bu zamlar yüzde elli dolayında rakamları aşıyor zamanla. Buna karşın son bir yılın Maaş Artışları ise, Memur, Emekli, Milletvekili, Hükümeti yönetenler ve Bakanların zamlarını ise burada yazmak hoşuma gitmiyor. Vatandaş zaten biliyor bu rakamları ve artık homurdanmaya bile başladı.

Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları bu zamlar karşısında dar gelirlinin ve emekçinin yanında duruyor mu, hayır. Dernekler ve Federasyonların başındakiler acaba “Ekonomik Terörün” durdurulması için bir araya gelemezler mi? Elbette gelirler ancak neden korkuyorlar acaba?

Türkiye’deki çeşitli terörlerin içinde trafik terörü de var, hırsızlık var, vurgunlar var, elde tabanca dolaşıp duruyorlar, kim bunlar neden yakalanamıyorlar, yakalanmaları mı istenmiyor?

Ferdi terörlerin yanında ası üzerinde durulması gerekenlerden birisi ekonomik terördür. Bu unutulduğu zaman Türkiye temelinden sallanacaktır. Haliyle Türkiye’nin Hükümeti de sallanacaktır ve de yıkılması daha kolay olacaktır. O zaman Türkiye daha iyiye mi gidecektir, bunu da zaman gösterecektir.

 

GÜNÜN SÖZÜ

İnsanlar ağaçlardan ders almalılar… Ne üzerinde barınan kuşların, ne gölgesinde yatan insanların, ne de verdikleri yemişlerin hesabını tutarlar.