limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Doğalgaza Zam Yapanın
Yazarlar // 3 Kasım 2021 Çarşamba 09:19

İsmail BAŞARAN

Bir sevdayla başladı millet doğalgaz almaya. Bu sevdaya kapılanlar arasında ben de vardım. Önceleri rahat ve ucuz ısınıyorduk, banyomuzu kolaylıkla yapıyor, aşımızı da ucuza kaynatıyorduk. Rahat ve ucuz ısınacaktık.

Önceleri öyle de oldu. Rahat olmasına rahat da ucuz mu tartışılır. Hangi aralıklarla zam geliyor bilmiyorum. Yakında öğreniriz nasıl olsa, diye düşünürken yine zam geldi. Zam hem de öyle böyle değil bel bükecek cinsinden. Hani doğalgaz bulmuştuk, hani ucuza kullanacaktık. Bu ifadeleri Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış ve Karadeniz’de doğalgaz bulduğumuzu müjdelemişti. Ardından Akdeniz’de bulmuştuk Doğalgazı. Doğalgazı nasıl ki sık aralıklarla bulmuştuk şimdi de ucuzlayacak derken fiyatlar çok daha hızlı artıyor. Ancak bu zamlar öyle seyrek aralıklarla da gelmiyor.

Artık fiyatların artışı konusunda eskiden olduğu gibi Tüketiciler birliği açıklama da yapmıyor. Vatandaş kimi suçlayacağını da bilemiyor sadece TV haberlerinden izliyor başına gelenleri. Ceplerinden hangi ay ne kadar para çıkacağını bile bilmiyor insanlar.

Samsun’un yazlık diye nitelenen ilçelerden Yakakent’te eve doğalgaz almanın mutluluğunu yaşarken daha kullanmaya başlamadan zam geliverdi. Aldı beni bir düşünde odun mu, kömür mü yoksa doğalgaz mı kullanayım. Bu gidişle vatandaş doğalgaz tesisatlarını yapmakla kalacak yakacak konusunda herhalde yeniden oduna dönecek.

Türkiye’de o kadar odun varmı diye sormayın, var hem de iyileri var. Merak etmeyin yaktıkça bitmez odunlar. Peki, doğalgazdan sobaya dönüş yok da, sobadan doğalgaza var mı? Bunu zaman gösterecek. Doğalgazın rahatlığını yaşayanlar cepler yanmaya başlayınca sobaya dönerler mi acaba. Bu kış günlerinde havalar soğuyunca doğalgaza zam yapanların hatırlarını soruyorum ben, hem de kulaklarını çınlatarak. Bu zamlara yol verenlerin de hatırlarını soruyorum elbette.

PEMBE GÖZLÜKLER ÇIKMALI

Temel Japonya'dan bir gözlük almış. Tam tamına da iki yüz Amerikan Doları ödemiş gözlüğe. Bu kadar para verilir mi bir gözlüğe demeyin. Verilir elbet. Çünkü Temel'in aldığı gözlük karşısındaki insanı çırılçıplak gösteriyormuş. Temel gözlüğü cebine koymuş uçağa atlayıp Türkiye'ye memleketine gitmiş. Gözlükleri takmış gözüne ve evinin kapısını anahtarla açıp içeri girmiş. Bir de ne görsün; Fadime ve Dursun çırılçıplak.

Gözlükleri çıkarmış gözlerinden bakmış karşısındakiler yine çırılçıplak. Başlamış söylenmeye: Ula bu kadar para verduk, habu gözluklar bozuk çıktu da…

Artık Samsun'da da birileri gözlerindeki pembe gözlükleri çıkarmak zorundadırlar. Nedeni basit. Samsun da göç veren iller arasında girmedi mi? Her ne kadar yabancı sayısı artıyorsa da yerliler Samsun’dan kaçmanın yollarını arıyorlar? Samsun dışarıdan göç almıyor değil, alıyor elbet. Suriye’den Irak’tan gelenler var, bu gelenler de vatandaşın ekmeğine ortak oluyorlar. Ucuz işgücü olduklarından Türk vatandaşının inşaatlarda çalışmalarının önüne geçiyorlar. Artık şu pembe gözlükler çıkarılıp Samsun’un gerçeklerini çıplak gözle görme zamanı gelmedi mi?

GÜNÜN SÖZÜ

Silginiz kaleminizden önce bitiyorsa; yanlışınız çok demektir.