limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Büyükşehir Geri Mi Kalıyor?
Yazarlar // 5 Mart 2022 Cumartesi 19:11

İsmail BAŞARAN

İlkadım Belediye Meclisi'nde alınan kararla birlikte şehit aileleri ve gaziler belediyenin sosyal tesislerdeki tüm hizmetlerden yüzde 25 indirimle faydalanabilecek.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın ayrıca şehir dışı cenaze naklinde km‘si 1 Tl olan ücretinin bugünün ekonomik şartlarına göre akaryakıt zamları nedeniyle km’si 1.50 Tl yükseltilmesi oy birliği ile kabul gördüğünü de belirtti. Belediye bu ücreti verebilecek olandan alacaktır mutlaka, gariplerden tahsil edileceğini sanmıyorum. Samsun’da bu tür işler neden hep Demirtaş tarafından düşünülüp uygulanıyor, diğer belediye başkanları bu konulara dikkat çekmiyor bilen var mı? İlkadım Belediye Başkanı Şehit ve Gazilerin hayat standartlarını daha iyi bir noktaya getirmek için belediyenin sosyal tesislerdeki tüm hizmetlerden yüzde 25 indirimle faydalanmasının da sağlandığını belirtti.  Diğer ilçe belediyeleri bu konularda hangi ölçüde hassaslar? Vatandaşın ekonomik olarak zorluklar yaşadığı içinde bulunduğumuz günlerde Samsun Büyükşehir geri mi kalıyor acaba?

KESE DE KALMADI

Türkiye enflasyon kıskacı içinde debelenip duruyor. İktidar yanlıları bu enflasyonu düşük gösterme çabasında ancak vatandan bunu çarşı pazarda hissediyor. Rakamlara bakılırsa bütün maddelere yayılmış bir enflasyon son 2 aydaki fiyat artışı yüzde 26,2 oldu. Yapılan memur ve emekli maaş artışları dikkate alınırsa yapılan zamlar da eriyip gitti. Memur ve işçiler, emekliler bundan sonra keseden yiyecek diyeceğim de kese de kalmadı ki o daha önce yenildi.

Peki, şimdi ne olacak? İktidar vatandaşına mı yardım edecek yoksa yap işlet devret modeliyle yaptırdığı işlere mi harcayacak parayı. Bakıyorum çevreme otoyollar yaptırılıyor yüklenicilere. Neden bu ülkede Karayolları yapacak Devlet Kurumu yok mu, var, o kurum neden yapmıyor da yükleniciler yapıyor yollarımızı? Karayolları bir işe yaramıyorsa bugüne kadar yapılan yolları kimler yaptı, şimdi neden yüklenicilere ihale ediliyor bu durum? Bu yüklenici firmaların ardında kimler var, devleti yönetenler neden bu işi böyle yapıyor? Madem yükleniciler yapıyor garanti konuları kaldırılsın, yapsınlar ve devretsinler sağlam olarak.

Bu ülke eskiden barajlarını Devlet Su İşlerine yaptırıyor ve para da devlet tarafından harcanıyordu. Ülke o zamanlar barajlarla dolmuştu. Şimdi garip işler oluyor, bal tutan parmağını mı yalıyor bilmiyorum da iyi kokular alınmıyor bu işlerden.

Yapılması gereken bir tek iş var. Devletin bu işlerini yapanlar, milletvekilleri bakanlar ve diğer üst düzey yöneticiler göreve geldiklerinde mal beyanı vermeliler. Bir zamanlar yapılan bu uygulama yeniden getirilmeli ve vatandan görevde kalan yöneticilerin mal beyanlarını görevden ayrılırken de öğrenmeli, yani kim kendine kim millete hizmet etmiş görülmeli.

GÜNÜN SÖZÜ

Yarının insanları, bugünle oyalanmamalı. (Sedat Turan)