limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Belediyeler Vatandaşın Yanında
Yazarlar // 22 Şubat 2021 Pazartesi 08:58

İsmail BAŞARAN

Samsun’da başta Büyükşehir olmak üzere tüm belediyeler özellikle de kar yağışı nedeniyle sahadaydı. Tüm ilçelerde Belediyeler kapanan yollar nedenle vatandaşlara ulaşabilmek için uğraş verdi ve bu uğraş halen de sürüyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelere yakacak yardımında bulundu. Ocak ayında başlayan çalışma kapsamında tonlarca kömür adreslerine teslim edildi ve bu çalışma da sürüyor.

Sadece Belediye çalışanlarını değil kutlanması gerekenlerin baş tarafına herhalde Sağlık Personelini koymak şart. Özellikle kırsalda canla başla çalışıyorlar. Kapanan yollarda saatlerce yürüyerek yaşları 65’in üzerinde olduğu için sağlık ocaklarına aşılanmaya gelemeyenlerin evlerine karda kışta gidiyorlar.

Hizmetlerinde sosyal belediyeciliğe büyük önem veren Samsun Büyükşehir Belediyesi de soğuk kış günlerinde ihtiyaç sahibi aileleri yalnız bırakmıyor. Belediyenin çözüm merkezine yapılan yakacak müracaatlarıyla harekete geçen Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, bir çalışma başlattı. Evlere kadar kömür getiriliyor. Kırsaldaki bu çalışmalar vatandaşlar tarafından da ilgiyle izleniyor.

 

VATANDAŞ BORÇ BATAĞINDA

Pandemi dendi, tamam, salgın var tamam ancak vatandaşın cebi de ödenmemiş faturalarla doldu. Su, elektrik ve doğalgaz faturalarının yanına internet borçları da eklenince, kömürle veya odunla da artık ısınamadıklarını söylüyor vatandaşlar.

Gelen faturalar ödenemiyor, krediler ödenemiyor, para bulamayanlar artık gıdadan bile kesiyorlar. Gıdadan kesilmesi çeşitli hastalıkların da artmasına neden oluyor.

Türkiye’de 32 milyon çalışanın ancak 34 milyon da kredi kartı borçlusunun olduğu söyleniyor. Bu rakamlar Türkiye’de ekonominin dip yaptığının göstergesidir. İnsanların gıda almalarını artıramazsanız salgının da önüne geçemezsiniz. Borçlu olanlar borçlarını kredilerle kapatma yoluna gidiyor. Parası olmayınca da ne elektrik ne de su faturalarını ödeyebiliyor.

Belediyeler vatandaşın borçlarını ötelemelidir. Hükümet bir karar alıp vatandaşın elektrik ve doğalgaz faturalarının ödenmesini de ötelemelidir. Ve bu telemeler faizsiz yapılmalıdır.

Çünkü iktidar artık gerçekleri, yani vatandaşın çok zorda olduğunu görselidir. Tarih bize göstermiştir ki, ekonominin bozulmasının sonucu gitmeyen iktidar yoktur. Eğer Cumhur ittifakı yolcu olmayı göze almışsa bu tür politikalarına devam etmelidir. Dünya’da faizin en yüksek olduğu Türkiye’de

 

GÜNÜN SÖZÜ

Yükseklere çıkmaktan sakın; çünkü insanın düşmeyeceği hiçbir yüksek yer yoktur. (Cervantes)