limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Kadavradan nakil artmalı
SAĞLIK // 3 Kasım 2023 Cuma 19:21 // Güncelleme: 3 Kasım 2023 Cuma 19:21
Kadavradan nakil artmalı
"3-9 Kasım Organ Bağış Haftası" çerçevesinde farkındalığı artırmak amacıyla, Samsun İl Sağlık Müdürlüğü ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Sosyal Hizmet Bölümü iş birliği ile konferans düzenlendi. Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansta OMÜ Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Terzi ve Organ ve Doku Nakli Samsun Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Mehmet Kazak önemli bilgiler verdi.

kazak. "Türkiye’de maalesef kadavradan nakil yüzde 30’lardadır. Canlıdan ise yüzde 70’lerdedir. İngiltere bu durum tam tersidir. Orada ölen insandan nakil yüzde 80’lerde, canlıdan nakil ise yüzde 20’lerdedir. Bizdeki bütün çaba bu tabloyu değiştirmek içindir” diye konuştu.