bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
“2. Uluslararası Parkinson Hastalığı Ve Beyin Pili Kursu” Samsun’da Başladı
SAĞLIK // 8 Ağustos 2015 Cumartesi 00:00 // Güncelleme: 8 Ağustos 2015 Cumartesi 00:00

2013 yılında Samsun’da ilk kez düzenlenen “Hareket Bozukluklarında Derin Beyin Stimu¨lasyonu Pratigi ve Prensipleri” baslıklı Uluslararası Parkinson Cerrahisi Kursu’nun ikincisi 6-8 Ağustos 2015 tarihleri arasında yine Samsun’da düzenleniyor.

Bu yıl ‘‘Hareket Bozuklukları, Epilepsi ve Psikiyatrik Hastalıklarda Derin Beyin Stimu¨lasyonundaki Gelismeler’’ adıyla düzenlenen kursta Parkinson hastalığına ek olarak epilepsi hastalığında ve ağır depresyon ya da takıntı hastalığı gibi psikiyatrik hastalıklarda da uygulanmaya başlayan beyin pili ameliyatlarındaki en son gelişmeler kursiyerlere anlatılacak.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Avrupa Nörolojik Bilimler Yu¨ksekokulu (EURON), Akdeniz Nörolojik Bilimler Dernegi (MNS) ve Maastricht Üniversitesi Tıp Merkezi’nin ortak çabalarıyla düzenlenen kursun direktörlüğünü Maastricht Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Öğretim üyesi Prof. Dr. Yasin Temel ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersoy Kocabıçak yapıyor.

Kurs Direktörleri, hem yurtdışından hem de yurtiçinden branşlarında deneyimli pek çok bilim insanının kursun ilk bölümünde katılımcılara ilgili hastalıklardaki belirtiler, cerrahi teknik, cerrahi anatomi ve ilgili bilimsel ilkeler hakkında eğitim vereceğini dile getirdi. Kursun ikinci bölümünde ise bir Parkinson hastasında yapılan en gelişmiş düzeyde bir beyin pili ameliyatının kamera kaydı ve uydu yayını ile ameliyat odasından toplantı salonuna görüntü aktarımıyla canlı olarak yapılacağını ve kursiyerlere izlettirileceğini belirten kurs direktörleri, kursun üçüncü ve son bölümünde ise bazı merkezlerin beyin pili ameliyatlarındaki tecrübeleri üzerinde durulacağını söyledi.