bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yapım Kime Verilecek
Yazarlar // 21 Kasım 2022 Pazartesi 22:06

İsmail BAŞARAN

Mustafa Demir yıkmaktan vazgeçmiyor. Bu durum karşısında vatandaşın ne yapması gerekiyor? Bu durum tartışılır duruma gelmiş, artık insanlar bu yıkım işlerinden bıktıklarından Samsun’da yapılan her hizmeti yıkan ve satan kişilere savaş açmayı kafalarına koymuşlar.

Öyle anlaşılıyor ki, Samsun’da yerel yönetim seçimleri de Milletvekili seçimleri de Mustafa Demir ve yönetiminin yaptığı uygulamayan yüzünden AK Parti’den soğuma aşamasına gelmişler.

Parti Genel Merkezi’nin Samsun’daki olumsuzlukların giderilmesi için acilen önlem alması gerekiyor. Bu önlem de sağlık sorunları nedeniyle Mustafa Demir’in görevden alınması ve yerine bir kayyum atanmasıdır. Bu davranış, İktidarı MİLLET İttifakı başkanlarını görevden alabilmek için de bir kapı olabilir.

Yıkılan İş Merkezi’nin yerinde otopark yapılacakmış. Çok katlı bir otopark olacakmış. Bu otopark yapıma başlamadan, bitmeden ihaleyi kimin alacağı belli midir? İşletmesi kime verilecek acaba? Yakınlara mı Parti yöneticilerinden bazılarına mı?

SEÇİM YAKLAŞTIKÇA TANSİYON ARTIYOR

Siyasi partilerde yeni yönetimler belli olmaya başladı. Seçilecek bu yönetimler partilerini önümüzdeki genel seçimlere taşıyacaklar. Bunun için de özellikle ilçe teşkilatlardaki seçimler çok önem taşıyor. Seçimlerinin ufukta görülmesi üzerine de siyasette tansiyon artıyor.

İktidar Partisinde kimi aday adayı kimin aday olacağına Beştepe karar verecek, daha önce olduğu gibi. O nedenle Samsun’daki üyelerin verecekleri kararın pek de önemi yok. Samsun’da özellikle AK Parti’de üyeler ilçe ve il yönetimlerine ne kadar inanıyor ve güveniyorlar? Kullanacakları oyların bir değer taşıyıp taşımadığını sorgulayacaklar mı? Burada oy atacaklar, Parti Genel merkezi kendilerinin seçtiğini değil, merkezde seçileni aday gösterecekler.

O zaman da burada seçmene “Siz değersizsiniz” demiş olacaklar. Birkaç partili ile konuştum, bu durumda parti değiştirmeyi düşünmediklerini ancak sandığı gitmeyeceklerini bu günden kafaya koymuşlar.

SOYGUN DÜZENİ ÇALIŞIYOR

Faturalarınıza bakıyormusunuz okuma bedeli var. Özelleşmiş ya, firma faturaları okuma parasını bile vatandaştan alıyor. Firmaya soruyorum, işyerinde tuvaletleri temizleme parasını da vatandaştan alıyorsunuz herhalde bu durumda. Hatta oraları temizleyen görevlilerin parasını da alıyorsunuz. Bana ne kardeşim, faturada yazılanı sen kendi çalıştırdığın kişiye okut. Yaptığına bakılırsa gelen görevli benim çalıştırdığım ve ücretini ödediğim insan. Çalışanın sigorta parasını ve hatta ücret farkını bile benden alıyorsun. O zaman firma olarak siz ne yapıyorsunuz ki, size ne gerek var parasını ben ödeyeceksem, gelmesin ben borcumu öderim.

Kurumları şirketleştirme sistemini kim getirmişse vatandaşı düşünmüyordur.  Vatandaşı düşünmeyenler önümüzdeki seçimlerde vatandaşa nasıl gidecekler?

Bu işin bir boyutu, bir başka boyutu da seçim gelirken konutumda kaç tane seçmen olduğunu öğrenmek. O nedenle şimdiden muhtarlığa gidip konutumda yeni kayıtlar olup olmadığını öğreneceğim. Öyle ya bakarsınız nüfusumuz artmıştı, sizlere tavsiyen muhtarlıklara gidip hanenizde kaç kişi oturduğunu ve seçmen kaydedildiğini öğrenmektir.

GÜNÜN SÖZÜ

Dil, vücut dediğimiz geminin dümenidir.  (Thomas Fuller)