bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Milletin Derdi Geçim
Yazarlar // 22 Şubat 2022 Salı 20:19

İsmail BAŞARAN

Türkiye’de siyaset nasıl şekilleniyor, bir anda gündem nasıl değişiyor? Gündemi değiştirmekte AK Parti çok başarılı oluyor, muhalefet de bu oyuna kanıp balıklama alıyor derin sulara. Birkaç gündür Türkiye gündeminde Çanakkale köprüsünün hangi tarihte açılacağı tartışılırken muhalefet bu tarihin Çanakkale Savaşı tarihine alınması için bastırdı. Vatandaş da üç dört gün geçim sıkıntısını konuşmadı. Oysa vatandaşın birinci gündemi Çanakkale köprüsünün ne zaman açılacağı değil, geçinebilmek. Ve de bu köprüden kaç lira ödeyerek geçebileceğidir.

Türkiye bu iktidar döneminde ne hallere düştü. Eskiden yollar ve köprüler Karayolları tarafından yapılıyordu. Şimdilerde ise yollar yükleniciler tarafından yapılıyor ve yükleniciler yüklerce para kazanıyor. Yük ise vatandaşın sırtına biniyor. Evine iki ekmek fazla alabilmek için saatlerce sırada vatandaşların bir bölümü sesini bile çıkarmıyor. Sadece iktidar ne güzel yaptı demekle yetiniyor sonra da ucuz ekmek kuyruğunda eden duruyorsun sorusuna cevap bile vermiyor.

İşte o nedenle milletin gerçek derdi ne köprünün yapımı ne de kim tarafından yapılacağı değil geçinebilmek. O köprü yokken defalarca Çanakkale boğazında karşıdan karşıya geçen ve çok az parayı sadece otomobilim için veren birisiyim. Bugün millet ne mi yapıyor? Bırakın Çanakkale Köprüsünden geçmeyi evinden bile çıkıp çay ocağına gidemiyor, evin direği konumundaki bayanlar ise iğneden ipliğe gelen zamlardan dert yanıyor. Eğer iğne ve iplik yeterince kullanılamıyorsa dikiş yapılamıyor yapılsa da tutmuyor demektir.

Samsun’da da milletin derdi geçim, pazar ateş pahası. Fiyatlar uçmuş, daha üç ay öncesine kadar pazara gidip iki file doldurabilen vatandaş son iki haftadır, pazara bile gitmekten çekiniyor. Pazarda meyve kilo işi değil tane işi satılıyor, insanlar kilo işi patates ve patlıcan alabilmek için akşam üzeri pazarın kapanış saatini beklemek durumunda kalıyor. Ülkeyi bu hale getirenler ise benim vergilerimle yapılan, benim vergimle ödenen elektrik ve kullanılan doğalgaz ve suyu kullanarak günlerini gün ediyorlar. Vatandaş olarak bizler de doğalgazı az yakıp elektriklerden bazılarını kapatıp oturuyoruz, çoğumuz da battaniyenin veya yorganın altına çabuk girebilmek için erkenden yapıyoruz.

Uçtuğu iktidar tarafından söylenen Türkiye’de insanların derdi geçim işte o nedenle de gündemi değiştirerek, seçime gitmeyi bile akıllarından geçirmiyorlar. Eğer iktidarda AK Parti olmasaydı, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan il il dolaşıp seçim isterdi ve vatandaşı sandığa çağırırdı.

GÜNÜN SÖZÜ

Siyaset mahkeme salonuna girdiği anda adalet o salondan çıkmalıdır. (Guizot)