bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
  KALICI OLAN SAMSUNSPOR’DUR
Yazarlar // 2 Ocak 2023 Pazartesi 11:39

İsmail BAŞARAN

Yeni yıla başlarken siyasetten önce spora dönelim. Çünkü spor aklımızın daha iyi çalışmasının ve böylece daha iyi düşünmemizin yolunu açar bize. Spor denince de aklımıza futbol gelir. Futbol yaşadığımız kentin takımı olan eski adıyla Samsunspor yeni adıyla Yılport demektir.

Her ne kadar bir şirket takımıysa da Samsunspor bu kentin takımıdır ve böyle algılanmalıdır. Çünkü şirketler gelip geçicidir ancak Samsunspor yıllardır yaşamaktadır. Yıllarca da yaşayacaktır. Şirket ismi en yakın zamanda gidebilir geri kalacak olan yine Samsunspor olacaktır.

Şirket sahibi “paramı verin gideyim” diyebilir. Para bulunmazsa işin başında kalabilir de. Ancak “Yeni Samsunspor” adı altında bir takım kurulabilir ve Türkiye Liglerinde yerini alır. Bunu neden yazıyoruma gelince? Hiçbir şirket ve kişi Samsunspor’dan daha zengin ve daha büyük değildir. Hiç kimse Samsunspor üzerinden egosunu tatmin etmeye kalkmasın.

Biz bu günleri daha önce de yaşadık, şirket olmasa da yönetimde kalabilmek için üyeleri silen kendine göre ye kaydedenler geldi ve gitti bu takımın başından. Bugün işin başında bulunanlar da unutmasınlar kalıcı olan Samsunspor’dur. Samsunspor adı hep yaşayacaktır, ancak şirketler iflas edebilirler. Bu unutulmamalıdır. Eğer birileri “verin paramı gideyim” demeye getiriyorsa işi ben de buradan şunu söylerim: Samsunspor'un başına gelene kadar seni kim tanıyordu Türkiye’de spor camiasında?

Önce Samsunspor Kulübü Başkanı Sayın Yüksel Yıldırım da Samsunspor’dan daha büyük olduğu düşüncesinden sıyrılmalıdır.
Samsunspor’un Ligin 7. haftasında göreve başlayan Hüseyin Eroğlu ile ilk devre sonunda takımını liderin 6 puan gerisinde 2. sıraya yerleştirerek başarılı bir performans ortaya koyduğu söyleniyor. Samsunspor 18 maçta 32 puan topladı. Bu başarı mıdır yoksa başarısızlık mıdır? Samsunspor'un 18 karşılaşmada 32 puan toplamasıyla değil de bu süre içinde kaç puan kaybettiğini düşünmek gerektiğini akıllardan çıkarmamak gerekir. Samsunspor’u yönetenler kazanılan puanları değil kaybedilen puanları temel almalıdırlar.


GÜNÜN SÖZÜ

Düşünmeden konuşmanın cezası, konuştuktan sonra düşünmeye mahkûm olmaktır.