bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İnsanlar Burunlarından Soluyor
Yazarlar // 30 Mart 2022 Çarşamba 18:44

İsmail BAŞARAN

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin, yıllar öncesinde iktidara gelmesinin altında yatan gerçek neydi düşünüyor musunuz? Bu sorum aynı zamanda hem seçmene hem de AK Parti’ye tepki oylarının arttığını CUMHUR İttifakı’nı oluşturan AK Parti ve MHP görmüş olmalı ki seçim yasalarında değişiklik yapıyorlar. Neden çünkü kendileri de önümüzdeki seçimlerde seçilmenin hiç de kolay olmadığını görüyorlar, o nedenle de seçim yasasında değişikliklere gidiyorlar. Ne yapılırsa yapılsın artık vatandaş gerçekleri görüyor, çünkü ne seçim yardımları ne de yardım kolileri karın doyurmuyor. İnsanların açlığı önlenemiyor, vatandaşın karnı doymuyor, iş arayanlar iş bulamıyor, yani açlık önlenemiyor bir türlü. Aileler iş arayan çocuklarına iş bulamıyorlar. Okuyan da bulamıyor işi, okumayan da. Açık yüreklilikle söyleyin canım: Tepkinizi ortaya koymak için AK Parti ve MHP’ye attığınız oy için pişman değil misiniz?

Çok gezenler görüyorlar sokağı. İnsanlar artık burunlarından solumaya başlamış durumdalar. Herkesin bir derdi var, içinde duruyor. Ancak bu dertler yavaş yavaş dışa vurulmaya başlandı. Artık insanlar “korkunun açlığı fayda etmediğini anlamış olmalı” bu nedenle de toplanarak seslerini her fırsatta ve ortamda çıkarıyorlar.

İnsanlar burunlarından solurken Sayın Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı ne yapıyor? İnsanlara manda yoğurdu yemelerini öneriyor, çünkü kendisi yiyormuş. Bu yazıyı okuyanlara soruyorum: Manda yoğurdunu en son ne zaman yediniz, hem de içine bal ve hurma koyarak. Ben henüz başlayamadım da.

KAVAK VE KAZ

Samsun'un Kavak İlçesi Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, ilçe merkezini gerçekten değiştiriyor. Değiştirmekle de kalmıyor özellikle kadına dayalı iş sahaları açarak ekonomiyi de olumlu yönde düzenliyor. Zaman aman gittiğim ilçedeki değişikleri görüyorum.

Önceki gün birlikteydik, kadına yönelik çalışmalarını ve kadınları iş gücüne katkılarını atlattı. Hem ilçe güzelleşiyor hem de eve giren ücretler artıyor. Kavak, kaz tiridi nedeniyle ekonomisini de düzeltiyor. Sayın Sarıcaoğlu ayrıca Kavak’ta açılan tesislerle çalışan insan sayısının artmasının da ekonomiye büyük katkı sağladığını vurguluyor.

Kavak’ta kurulan sanayi tesislerinde çalışan işçi sayısının artması ve bu artışın günden güne çoğalması sonucunda ilçe yakında Samsun’un sanayi merkezlerinden birisinin olabileceği sinyali de veriliyor. Sadece kaz tiridinin yanına konulan yufkaların bile ev kadınlarına bir gelir kapısı açması çok önemli. Bunun sanayiye dönüşmesi durumunda kaz besiciliğinin artması ve ilçeden sadece Samsun’da değil yurt içine yapılabilecek satışların ilçeyi cazibe merkezi durumuna getirmesi bile olasılıklar içinde.

NEYZEN TEVFİK YENİDEN ÖLDÜ

Evet, Kolay denince bazılarının aklına “Zor olmayan” gelebilir. Ancak benim aklıma Neyzen Tevfik gelir, oldum olası. Samsun'un Bafra İlçesi’ne bağlı Kolay Beldesi artık yok. Kolay var da belde yok daha doğrusu. AK Parti’nin hışmına uğradı ve mahalle oluverdi.

Neden? Çünkü Kolaylılar Bafra’da saydırmışlar kendilerini, o nedenle de beldenin nüfusu düşmüş. Böylece de Kolay belde olmaktan çıkmış ve Neyzen Tevfik bir kez daha ölmüş. Ölmeden önce de bakın ne demiş:

Kime sordumsa seni, doğru cevap vermediler; Kimi hırsız, kimi alçak, kimi deyyus! dediler... Künyeni almak için, partiye ettim telefon, "Bizdeki kayda göre, şimdi o mebus!" dediler...

Asrın yeni bir umdesi var, hak kapanındır. Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır. Geçmez ele bir pâye, kavuk sallamayınca, Kürsü-i liyakat pezevenk, puşt olanındır! Türkü yine o türkü, sazlarda tel değişti, Yumruk yine o yumruk, bir varsa el değişti! Yıllar Türkiye’de çok az değişiklikler olduğunu söylüyor herhalde.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Çocuğun mutlu olduğu doğrudur ama bu mutluluğu çok sonra anlayacağı için, olsa da birdir olmasa da.  (Alexandre Dumas)