bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Gidiyor Gitmekte Olan
Yazarlar // 6 Aralık 2021 Pazartesi 07:29

İsmail BAŞARAN

CHP’nin Mersin mitingini izleyince siz neler düşündünüz bilmem de benim aklıma Cahit Sıtkı Tarancı’nın “ÇOKÜYORUM” adındaki şiiri geldi. Meydan tamamen dolmuş, sokaklar da dolu, izleyenler coşkulu. Şiirde ne diyor?

“Saltanat sürmektedir içinde bir hükümdar,
Hırsının pençesinde, şehvetinin esiri;
Etrafını almıştır dalkavuk ve riyakâr;
Korkulu bir sarayım doğduğum günden beri.
Ne gizli cinayetler, neler neler oluyor,
Denize her gün körpe cesetler döküyorum.
Ne baharlar soluyor, ne baharlar soluyor,
Azamet ve ihtişam içinde çöküyorum.”

Azamet ve ihtişam var mı Beştepe’de var. Gitmedim bilmiyorum da akşam olunca yanan ışıklara bakılırsa var gibi. Kolay değil, kocaman Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı oturuyor orada. Yardımcıları orada,  şiirdeki gibi olmayanlar var, örneğin cinayetler işlenmiyor, dalkavuklar yok, Sayın Cumhurbaşkanı’nın her dediğine “evet efendim” demiyorlar. Oradakiler Sayın Cumhurbaşakanı’nın dediklerini yapmadan da edemiyorlar gibi geliyor bana.

Yine dönelim mitinde. Millet İttifakı’nın halkla buluşması değildi. Sadece CHP’nin mitingiydi ve vatandaş büyük ilgi göstermişti. Ya ittifakın mitingi olsaydı ne olacaktı? O zaman meydanlar almayacak, sokak araları bile dolacaktı. Mersin Mitinginin hatırlattığı bir konu geldi şimdi gündeme ve de halka gösterdi. Mitin “geliyor gelmekte olan” sloganıyla başladı ya, sonuçta bir miting sloganı daha çıktı ortaya: Gidiyor gitmekte olan.

DÜNYADAKİ İLK KADIN MİTİNGİ

Dünya Kadın Hakları diye tutturdular gidiyorlar, 5 Aralık günü için. Oysa Türk kadınının kutlaması gereken gün sanırım 10 Aralık olmalıdır.

10 Aralık 1919 çarşamba günü Darülmuallimat (Kız öğretmen okulu) bahçesinde üç binden ziyade Kastamonulu kadın bir araya gelmiş; ülkemizin işgalini protesto etmek amacıyla bir miting düzenlemiştir. Bu biliniyordur herhalde, Dünya’daki ilk kadın mitingidir. Bu mitingi Türk kadını yapmıştır. 10 Aralık günü Dünya kadın hakları günüymüş, geçiniz. Özgürlük hakkı ve ülkesinin özgür kalabilme hakkından daha önemli hangi hakkı olabilir ki bir kadının?

Yıllar önce Kastamonu’da bu mitingin yıldönümünde gerçekleştirilen bir mitinge katılmıştım.

Kadınlarımızın coşkusunu yaşamıştım orada. Sayın Tansu Çiller de başbakandı.

Belki Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Başbakanı’nın da kadın olması ilginç hale getirmişti o mitingi.

Bu mitingin yıldönümünü Kastamonu’nun dışında neden kutlamazlar kadınlarımız anlamıyorum, acaba o mitingin ne anlama geldiğini mi bilmiyorlar? Bu yıl, Samsun’da kadın dernekleri acaba kutlar mı bu günü. Ve nerede kutlarlar, kutlarsalar mitinge kimler katılır?

BELEDİYELER VE ŞİRKETLERİ

Samsun’daki Belediyeler ve bu belediyelerin bünyesindeki şirketlerin mali durumlarıyla ilgili söylentiler ortada dolaşıyor ve bu durumların belediyelerin şirketlerinin mali durumlarında borç hanesi mi yoksa alacak hanesi mi artı veriyor?

Bu rakamların gerçekliği de araştırılmalı ve sorunun öncelikle alt belediyeler tarafından değil de Büyükşehir Belediyesi tarafından cevaplanması gerekiyor. Eğer Samsun Büyükşehir Belediyesi AK Parti’li olmasaydı sorunun önce buradan yanıtlanması istenirdi. Şimdi de Büyükşehir Belediyesi önce borçlarını açıklasın da İlçe belediyeleri sonrasında açıklarlar elbette.

GÜNÜN SÖZÜ

Sen beni kaybetmeyi göze aldıysan ben seni silmekten şeref duyarım.