bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Depreme Hazır mıyız?
Yazarlar // 8 Şubat 2023 Çarşamba 21:27

İsmail BAŞARAN

 

Türkiye korkunç bir sınava tabi tutuluyor. Sınavı verebilecek miyiz henüz belli değil. Deprem bölgesine gidenler ellerinden gelen yardımı yapmak istiyorlar bu açıkça görünüyor. Ancak orada dağıtılacak malzeme bulmakta zorluk çekiyorlar. Neden malzeme bulunamıyor? Neden malzemeler gerektiği kadar hızla olay yerlerine ulaştırılamıyor.

Devlet görevlileri hizmetleri adım adım takip ediyorlar ancak bu kadar zaman geçmesine rağmen halen göçük altından cesetler çıkarılıyor. Deprem bölgesinden cesetler çıkarılıyorsa kurtarma bölgesine yeterince malzeme ve aramak kurtarma personeli gönderilememiş demektir.  Her ne kadar Devleti yönetenler yaptıkları açıklamalarda enkaz atından inanların çıkarıldıklarını söylüyorlarsa da önemli olan insanların enkazın altına düşmemeleridir.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki depremlerde görev almış birisi olarak gördüklerimle bu depremde duyduklarım arasında büyük fark var. Devlet belki her tür yardımı yapabiliyor ancak yine de yeterince çalışma yapılamıyor. Eğer bir depremde enkaz altından cansız vatandaş çıkarılıyorsa ve canlı çıkarılandan fazla ise cansız sayısı, o bölgede yeterinde hizmet ve çalışma yapılamıyor demektir. En son gördüğüm ve yaşadığım deprem Erzincan depremiydi. Ölenlerin yakınlarının neler çektiklerini yaşadım, gördüm.

Yarından itibaren neler olacak? Samsun Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeler deprem bölgesinde yardım hizmetlerine katılıyorlar mı? Yeterli yardımlar yapılıyor mu yapılmıyorsa en kısa zamanda bu gerçekleştirilmelidir.

Son depremin hatırlattıklarına bakalım: Samsun’da Büyükşehir hazır mı böyle bir deprem ve yıkıma? Eğer hazır değilse en kısa zamanda hazırlanılmalıdır. Çünkü kazanın ne zaman geleceği belli değildir.

Samsun Büyükşehir Belediyesi böyle bir depreme hazır mıdır? Yeterli alet edevatı var mıdır? Çadır, yiyecek ve yakıt mevcut mudur? Eğer bugünden hazır değilse en kısa zamanda hazırlanılmalıdır. Çünkü bir deprem anında en büyük hizmet Büyükşehir Belediyesine düşecektir. Büyükşehir Belediyesi maddi kaynaklarını bu tür hizmetlere ayırmalıdır. Var mı Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin böyle kaynakları?

Kaynaklar nerelere harcanmaktadır? Düşünebiliyor musunuz Samsun Büyükşehir Belediyesinin kaynakları deprem için ayrılıyor mu?

Samsun’da kaynaklar bina yıkıp yerine yeniden bina yapılmaya harcanıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin böyle olur olmaz yerlere kaynaklarını harcamaları Samsun halkına ihanettir. Çünkü harcanan paralar Samsun halkının paralarıdır. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve Meclis üyeleri kendi paralarını harcamıyorlar o nedenle dikkatli davranmalıdırlar. Unutmasınlar k Samsun halkı yaptıkları bu harcamaların hesabını kendilerinden soracaktır zamanı gelince.

GÜNÜN SÖZÜ

Yanlış yoldaki çıkışlar da iniştir. (Orhan Yalçın)