limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Samsunspor-Altay Maçının Ardından
Yazarlar // 15 Eylül 2020 Salı 16:37

Cevdet MAMATOĞLU

 

13 eylül pazar günü, Samsunspor 2020-2021 sezonunun ilk maçını Altay ile oynadı.

Bilindiği gibi deplasmanda berabere kaldı. Maçtan sonra sosyal medyada takımın oyununu beğenmeyen taraftarlardan bazıları daha ilk maçın sonucunda hem oyuncu kalitesini hem de oyun kurgusunu eleştirdiler.

 

Gerçeği söylemek gerekirse ; kalecimiz Nurullah’ın başarılı oyunu ile beraberliği kurtardık.

Ancak sezonun daha ilk maçı ve oynadığımız takım da şampiyonlukta iddiası olan İzmir’in köklü takımlarından Altay...

Unutmayalım ki bu takımı ; Samsunspor’da ve Türk futbolunda futbolcu olarak başarılara imza atmış, antrenörlük hayatında da başarılı olmuş dürüst ve örnek bir spor adamı olan Ertuğrul Sağlam kurmuştur. Futbolu iyi bilen biri olarak, ilk maçtaki eksiklikleri Sağlam hepimizden daha iyi görmüştür... Sağlam, geçen yıl bu takıma kariyerini riske ederek gelmiştir. Gelmesinin en büyük nedeni Başkan Yüksel Yıldırım bey in heyecanı, Samsunspor ve Samsun’a hizmet etme aşkı ile koyduğu hedeflere olan inancı ve gücü ile Ertuğrul Sağlamı ikna etmesi ile olmuştur.

YÜKSEL YILDIRIM sadece Sağlam’ı değil, bütün taraftarları Samsun halkını, dışarda yaşayan Samsun’u ve Samsunspor’u unutmuş ya da unutturulmuş, milyonlarca Samsunluyu heyecanlandırmış ve umudunu herkese aşılamıştır... Aslında bir yöneticinin; özellikle sporda daha da önemlisi dip yapmış bir takımda böyle iddialı hedefler koyması bunu her alanda deklare etmesi, görülmüş şey değildir. Büyük takımların bile onca güçlerine rağmen hedefleri hep süper ligi şampiyonluğu olmuştur. Avrupa’da kesin bir başarı vaat etmemişlerdir. Avrupa da başarı tesadüflere bırakılmıştır. Çünkü o başarıyı getirecek kadro kurmamışlardır.

Yüksel Yıldırım bu yüksek hedefleri koyarken kendini de riske attığını bilmiyor mu? Küresel bir şirketin sahibi olarak tabiki iyi biliyor. Peki bunu söyleten ne? Bir insan bir kenti ve onun takımını, işin içine duygularını katıyor ve de seviyorsa; sözlerinin gelecekte hesabını nasıl vereceğini düşünerek anlatan siyasetçi gibi değil, gönlünden geçeni çekinmeden söyler ve söylemeye devam edecektir. Bu bağlamda bu takımın hedefinden sapması en çok da Yüksel Yıldırm’ı üzer. Onun için, kimse merak etmesin, Başkan sporun içine yeni girmiştir. Özellikle kurtlar sofrası olan Türk futbolunun.. Bir iş adamı titizliğinde bu takım için gerekli olan her şeyi yapıyor ve yapacaktır

Başkan hedefleri böyle yüksek koyunca maalesef taraftarlarında beklentisi sene başı demeden çok yüksek oluyor. Ben Altay maçı eleştirilerini yüksek beklenti içine giren taraftarların duygusal tepkileri olarak görüyorum. Futbolda dünyanın en iyi takımını kursanız da bir senkranizasyon sağlayamaz iseniz başarılı olamazsınız.

Taraftarlara buradan mesajım zaman zaman başarısız da olabiliriz ama bu yönetime sonuna kadar destek vermeliyiz. Çünkü koydukları hedefe, inançları ve bu hedefi gerçekleştirecek akıl bilgi beceri ve maddi güçleri var..

YILDIRIM DÜMENE GEÇTİKTEN SONRA SAMSUNSPOR GEÇEN YIL ATAĞA KALKMIŞ DİĞER TAKIMLAR İLE ARASINA AÇARAK BÜYÜK PUAN FARKI İLE ŞAMPİYON OLMUŞTUR. BU YIL DA HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUKTUR.

BAŞARILAR SAMSUNSPOR. BAŞARILAR YÜKSEL YILDIRIM.