bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Patenli Gençler
Yazarlar // 23 Şubat 2018 Cuma 21:29

İsmail BAŞARAN

Samsun’da bazı bölgelerde özellikle de kalabalık caddelerde patenli gençler artık sorun olmaya başladı. Sürü halinde geziyorlar ve bazen de yoldan geçenlere çarpıyor, korku yaşatıyorlar. Çiftlik Caddesi’nde bunlara sıkça rastlamak mümkün oluyor.

Bu tehlikenin önlenebilmesi için bir çalışma yapılıyor mu bilmiyorum ancak denetim yapılmadığı kesin olarak görülüyor.

Denetimlerin sıklaştırılmasının şart olduğu da vatandaşlar tarafından sıkça söyleniyor.

Gençler patenle kaymayacak mı?

Kayacaklar elbet, ancak bunlar için kentin bazı bölgelerinde pistler yapılmalı ve tehlike de ortadan kaldırılmalıdır.

Bu iş de haliyle Büyükşehir Belediyesi’ne düşmektedir. Dünyadaki sayılı Bowling Salonunu yapan Büyükşehir Belediyesi’nin bir pisti yapamayacağını düşünmüyorum. Elbette yapabilir, ancak önce bunu düşünebilmek gerekir.

 

SAMSUN’DA İŞSİZLİK HANGİ BOYUTTA?

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, TBMM’de İşsizlik İçin Araştırma Komisyonu kurulması önerisinde bulununca Samsun aklıma geliverdi. Samsun’da işsizlik var mı ve hangi boyutlarda. Gençlerin yüzde kaçı işsiz dolaşıyorlar?

Samsun’da işsiz gibi görülen ve sigortasız yani kaçak olarak çalıştırılan işçiler var mı?

Çocuk işçilerin olmadığını kimse söyleyemez elbet. “Bunlar çırak, öğreniyorlar” deniliyor, getir götür işlerinde çalışıyorlar, iş öğreniyorlar denilebilir ancak denetimin yapılmadığı kanaatindeyim. İnşallah yanılıyorumdur.

Samsun Milletvekillerine de bu konuda görev düşüyor. Öncelikle Bektaşoğlu’nun komisyon kurulması önerisine destek vermeleri gerekiyor, bu konuda parti gözetilmemelidir. Denetimlerin sıklaştırılması ve kaçak işçi çalıştırılması önlenmelidir.

Samsun’da işsizlik oranı araştırıldı mı, böyle bir rakam var mı elde?

 

İŞTE GERÇEK

Medya takibinin önemli kurumu Ajans Press, Türkiye’de işsiz birey sayısı 3 milyonu aşarken, bunlardan 828 binini üniversite mezunlarının oluşturduğu belirlendiğini duyurdu.

Üniversite mezunu işsiz sayısı ise 55 ilin nüfusunu geride bıraktı.

Türkiye’de ki işsizlik oranlarını ve okuma oranına göre dağılımını inceledi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, Türkiye’de 3 milyon 275 bin işsiz insan sayısı tespit edilirken, 828 binini üniversite mezunlarının oluşturduğu belirlendi. Üniversite mezunlarının oluşturduğu bu sayı, toplam işsizlere orana kıyasladığında yüzde 27 olarak ölçüldü. Bu arada 73 bin mühendisin de işsiz olduğu ortaya çıktı.

Gerçekler böyle iken Samsun’da bizim bazı belediyelerimiz hamam yapmakla övünüyor. Gençlere iş imkânı yaratacak yatırımlar yapmıyor,  kuşlarla, binicilikle uğraşıyor.

Kısacağı Samsun da üreten değil tüketen iller arasındaki yerini hızla yukarılara çıkarıyor.

Yöneticiler göğüslerini kabartarak gezsinler.