bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Araziler Hemen Kamulaştırılmalı
Yazarlar // 21 Şubat 2018 Çarşamba 22:48

İsmail BAŞARAN

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz 225 dönüm arazi üzerine kurulu olan Canik ilçesindeki Gülsan Sanayi Sitesi’ni Derecik mahallesinde 60 dönüm, Toybelen mahallesinde 60 dönüm ve Badırlı mahallesinde de 40 dönüm olmak üzere toplam 3 alanda 160 dönümlük yere taşıyacaklarını belirtti.

Başkan Yılmaz, Canik ilçesindeki 225 dönümlük Gülsan Sanayi Sitesi'nin 125 dönümünü istimlâk çalışması yaptıklarını ve dönüm başına ortalama bin 500 TL ödediklerini söyledi.

Şimdi gelelim perdenin arka tarafına. Verilecek bu parayla yeni yerlerde dükkânlar yapılabilecek mi? Gülsan Sanayi Sitesi'nin mevcut yeri kimlere de kaç liradan satılacak?

Adı geçen bölgelerdeki araziler kamulaştırılmadan önce bugünden itibaren satışları engellenmelidir.

Nedeni basit. Yerler belli olunca bölgelerdeki araziler el değiştirilecek. Aksini savunmak safdillilik olur herhalde. Yani Ahmet ağardan bire alınacak olan araziler kamulaştırılırken beşe satılacak.

Böylece birileri, haliyle yandaşlara getirim sağlanmış olacak. Aynı getirimin mevcut yerde de olmayacağını kimse iddia etmesin.

 

NE ÜRETİYORUZ Kİ SATALIM

Tarım ve gıdada ihracata üç ülkeden engel geliyormuş. AB, ABD ve Sudan'ın aldığı kararlar tarım ve gıda ürünleri ihracatını olumsuz etkileyecekmiş. Ekonomi Bakanlığı konuyla ilgili ihracatçı birliklerine uyarıda bulunarak gerekli önlemlerin alınmasını istemiş.

Türkiye’nin ineği, öküzü, eti, samanı ithal ederken ihracat yapmasını beklemek safdillik olsa gerek.

Saygıdeğer Bakan Bey galiba sayılan gıda ürünlerini kendisi pazara çıkıp almıyor. Birileri kendisi için alıyor da piyasadan çarşı pazardan haberdar olmuyor.

 

SIKINTILARI YAŞATANLAR KİMLER

Ekonomik sıkıntıları devam eden ve kayyum tarafından yönetilen Samsunspor’da, yapılan duyuru ile kulübe katkı sağlamak adına üyelik başvuruları açıldı. Duyuru Samsunspor resmi internet sitesinden yapıldı.

Üye olmak isteyenler tüzük gereği 750 TL giriş aidatı ve bin 200 TL bağış olmak üzere toplamda bin 950 TL ödeyecekler. Hayırlı uğurlu olsun.

Fiyatları görünce anladım ki Samsunspor’un tabanda değil tavanda desteklenmesi isteniyor.

Sorarım şimdi bu parayı, Tribünleri dolduran taraftarlardan kaçı verip üye olabilecekler?

Samsunspor’da üye kayıtlarından önce geçmiş dönemlerdeki hesapların incelenmesi gerekmiyor mu?

Kayyum işe oradan başlamalı sanırım. Bugüne kadar yapılan transferler ve futbolcu borçlarının nerelerden kaynaklandığı, futbolcu alımlarında gerçekleştirilen hatalar, oynamayan futbolculara verilen paralar hepsi araştırılması. Gelirler ve giderler masaya yatırılıp borçlar çıkarılmalı, alacaklar çıkarılmalı üye olacaklara önce bu hesaplar sunulmalı ki taraftar öğrenmeli neyin ne olduğunu.

Kayyum hesapların incelenmesi için gelir, hatası olanı da çıkarır ve kamuoyuna duyurur, gerekirse yargıya taşır. Sadece saha sonuçlarına takılıp kalınırsa gelecek sezonlarda bu borçlar katlanarak artacaktır.