bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yıkmaktan Bıkmadın Mustafa
Yazarlar // 8 Haziran 2022 Çarşamba 22:52

İsmail BAŞARAN

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in Samsun’da yaptığı hizmetler ile yıktığı hizmet binalarını karşılaştırsak, yıkılanların fazlalığı açık ara önde gelir. Bu nedenle de Mustafa Demir Samsun siyasi tarihine yapan değil de yıkan olarak girecektir, hatta girmiştir de.

En son kazma vurulan yerlerden birisi de Cami’nin yanındaki maliyeye ait binadır. Mustafa Demir, bu binayı neden yıkmaya devam ediyorsun? Samsun halkının vergileriyle yapılan bu binanın bugünkü değerinin kaç minyon lira olduğunu biliyorsundur umarım. Biliyorsundur da neden yıkıyorsun? Bu sorulara cevap vereceksin günün birinde sen de yargının karşısına çıkacak ve gerekçelerini anlatacaksın, tabi varsa dişe dokunur gerekçelerin.

Sayın Demir, yıkmasaydın o güzelim binayı da öğrenci yurdu yapsaydın maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için. Olmaz mıydı olurdu elbet, öğrenciler orada kalır yemeklerini yerler, yatarlar, duşlarını alırlar. Ancak Mustafa bütün bunları yapmaz, çünkü kendileri firma olmuş durumdadır. Siyasete atılmadan var olan varlıkları ile siyasete atıldıktan sonraki kazanımlarını açıklayabilir mi acaba? Açıklayamaz çünkü kendisine sorulmasından korkar. Sadece Mustafa Demir değil elbet, tüm siyasiler siyasete atılmadan önceki mal varlıkları ile siyaset içinde edinimlerini açıklamak zorunda kalsalar, bu sorunun yanıtını verebilirler mi işte o konuda biraz çekincem var.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı’na bir soru daha sormak istiyorum. Göreve geldiğinden bu yana Samsun’da kaç binayı yıktın? Samsun’a neler kazandırdın, seninle birlikte Samsun’un kazanımları mı arttı kaybettikleri mi? Eğer kazanımları arttıysa görevini iyi yapmış sayılırsın, kaybettikleri fazlaysa görevini iyi yapamamışsın demektir.

Verdiği sözler geliverdi aklıma,. Samsun’da özellikle de Atakum bölgesinde Hafif raylı yeraltına alınacaktı, buraya dükkânlar yapılacaktı, seçim öncesi verdiğin sözlerden birisiydi bu. Ne oldu, hafif raylı yeraltına alındı mı, alınmadı. Ancak Samsun’un paraları hep yıkmasa harcandı, birisi de halen yıkılıyor.

 

NEYE NE KADAR ZAM YAPILDI?

Samsun Büyükşehir Belediyesi hizmet adı altında çalışmalar yapıyor. Bunlardan bazıları su fiyatları, vergiler. Mustafa Demir, göreve geldikten sonra Samsun’da suya ne kadar zam yapıldı? Büyükşehir Belediyesi toplu taşımacılığı yüzde kaç oranında artırdı? Belediye vergileri yüzde kaç artırıldı ve vatandaşın cebinden yüzde kaç oranında para alınıp vatandaşın geçim şartlarını hangi ölçüde düşürdü?

Sayın Mustafa Demir bir soru: Göreve geldiğinizden buyana Samsun ve ilçelerinde, yani Büyükşehir sınırları içinde kaç garibana yardımda bulundunuz? Samsun’dan topladığınız vergiler ne kadar harcadıklarınız nereye ve ne kadardır?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Unuttum bir mazeret değil, başarısızlığın itirafıdır.