bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yerseniz: 2.825,90 TL
Yazarlar // 29 Aralık 2020 Salı 00:56

İsmail BAŞARAN

Şimdi sıra asgari ücretlilerde, çalışanlarda ve emeklilerde bakalım bu işin sonu nereye kadar gidecek. Asgari ücreti artıramayan ve çalışanları açlık sınırı altında bırakıp yurt dışına yardım edenler bundan sonra ayaklarınızı denk atacaksınız, çünkü artık ne yaparsanız yapın ilk seçimde gideceksiniz. Tenceresi kaynamayan evden halen oy bekliyorsanız avucunuzu yalayacaksınız.

Bundan sonra ne dini kitapları sallamak, ne camide ezan okumak veya Kuran’dan ayetler okumak da kurtaramayacak sizleri.

Karnı doymayacaklar açlık sınırındaki asgari ücret alacaklar seslerini çıkarmazlarsa başlarına daha çok gariplikler gelecektir. Şimdi merak ettiğim bu sendikaların genel başkanları ne yapacaklar, kulaklarının üzerine yatacaklar mı bu ücreti verenlere nasıl bir tavır takınacaklar? Grev haklarını kullanacaklar mı yoksa korkacaklar mı?


BİR GARİP ÖLMÜŞ

Yunus Emre yıllar önce bakın neler söyledi garipler için. “Bir garip ölmüş diyeler, üç günden sonra duyalar, soğuk su ile yuyalar, şöyle garip bencileyin…”

Aradan yıllar geçti garipler için hiçbir şey değişmedi, ne imparatorluklar kuruldu yıkıldı, ne devletler kuruldu yıkıldı ancak gariplerin kaderi aynı kaldı. Ne dün ne de bugün halkı yönetenlerin büyük bölümü saraylarda oturdukları için halkı görmediler, neye ihtiyaçları olduğunu, ekmek bulup bulmadığını bile sormadılar.

Bunun son örneği de Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde yaşandı. Virane evinde yaşam mücadelesi verirken vatandaşlar tarafından bulunan Zekiye Behatır, kaldırıldığı hastanede korona virüs nedeniyle hayatını kaybetti.  Haber böyle yer aldı gazetelerde. Samsun Valisi Zülkif Dağlı, yaşanan acı olay sonrası, kent genelindeki tüm ilçe kaymakamlarına talimat verdi. Vali Dağlı'nın ilçe kaymakamlarına "İlçelerinizdeki tüm muhtaç kişileri bulun, yardımına koşun" talimatı konuşulmaya başlandı. Belki de bu daha önce yapılmalıydı. Ancak olsun yine de Sayın Vali hatırladı ya garibanları. Umarım Samsun Valisinin bu talimatı yerine getirilir de artık Zekiye nineler yaşamlarını gariban bir şekilde kaybetmezler.

 

NE DİYECEK?

CHP Terme ilçe Başkanı İbrahim Yavuz, Büyükşehir Belediyesi Mali hizmetler Daire Başkanı Bahattin K.'nın rüşvet iddiası ile tutuklandığını hatırlattı. "Bu kişi Terme'den Büyükşehir'e gitmiştir. Hakkında zimmetine para geçirme iddiaları var. Terme Belediye Başkan da açıklama yapmalıdır” dedi. Elbette yapmalıdır, hatta daha önceki başkanlar da bu açıklamalara katılmalıdır.

Acaba bu kişiyi jet hızıyla yukarılara taşıyan belediye başkanları da yargılanacaklar mı?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Başarı, istediğini elde etmek, mutluluk ise, elde ettiğini sevmektir. (Brawn)