bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yeniden Düzenleme
Yazarlar // 18 Şubat 2022 Cuma 11:08

İsmail BAŞARAN

 

Türkiye’de garip işler oluyor, iktidar ne yaptığının farkında bile değil. Muhalefet ise iktidara karşı sesini çıkarmakta zorlanıyor. Sesi çıkan iki muhalefet parti lideri var. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener oluyor. AK Parti’den ayrılanlar ise nedendir bilinmez muhalefet bile yapmıyorlar; belki de yapamıyorlar.

İktidarın yapılan zamların bazılarını geri çekmekle fiyatları gıdım gıdım düşürmesinin adını yeniden düzenleme diye ortaya atması sadece bir algı operasyonudur.

Sanki, yeniden düzenleme deyince yeniden düzenleniyor. Söylemekle olmuyor, icraat gerekiyor. İktidarın büyük ortağı ile küçük ortağı yeniden düzenleme yapmamalı, daha önce yaptığı zamları geri çekmeli. O zaman belki önümüzdeki seçimlerde seçime ortak olabilir, aksi durumda seçime gitmeyi ne kadar uzatırsa sonuçlar aleyhine dönebilir.

Çünkü insanlar artık hayat pahalılığı ile boğuşmayı bile bırakmışlar, eldekilerle ne yapabileceklerini düşünüyorlar.

Markete, mahalle bakkalına bile gidince şaşırıp kalanların sayısı artıyor. Su pahalı, ekmek fiyatı artarken gramajı düşüyor, insanlar diyete, diyetisyene gitmeden kilo vermeye başladılar. İktidarın vatandaşa yaptığı tek iyilik de bu oldu. Elektrik, su, akaryakıt fiyatları can yakarken pek Sayın Bakanlardan bazılarının gözlerine bile bakamıyoruz, çünkü o bakanlar gözlerini vatandaştan kaçırıyorlar.

Bir iki gündür Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kontrollerim vardı. İnsanlar sağa sola koşuşturup duruyorlardı, ancak hastaneye gidenler salgına ve mesafeye dikkat etmiyorlardı. İşte bu nedenle Samsun’da salgın patlamış durumda, vakalar sürekli artıyor.

İlaç fiyatları artıyor, garibanın ilaçlarının bazıları bile Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanamıyor. Acaba neden? Vatandaştan kesilen vergiler Sağlık Bakanlığı’na hiç mi uğramıyor? İlaçları insanlar bulamıyor, fabrikalar mı ilaç üretmiyor? Suçlu kim Sağlık Bakanlığı mı, Maliye Bakanlığı mı, yoksa İktidarın iki ortağını yönetenler mi?

Yeniden düzenleme yapmayın artık, Türkiye’yi Başkanlık Sistemi’nden önceki durumuna getirin yeter.


GÜNÜN SÖZÜ

Sevmek, sevdiğin kişiyle birlikte olmak değildir unutma! Çünkü aşk; onunla yaşamak değil, yaşatmaktır aslında.(Nazım Hikmet)