bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yemesin Millet
Yazarlar // 7 Nisan 2022 Perşembe 18:18

İsmail BAŞARAN

 

Et ve Süt Kurumu, kırmızı et ve tavuk fiyatlarına yüzde 48 zam yaptı. Bu zammın ardından kıymanın kilosu 56 liradan 83 liraya çıkarken kuşbaşı etin kilosu 62,5 liradan 92 liraya yükseldi. Samsun’da bu fiyatların üzerine 10 lira daha koyun, koyun da bakalım ne kadar alacaksınız ve et yiyebilecekmisiniz?

Türkiye’de hayat pahalılığının Avrupa ülkelerinden daha az olduğunu TV’lerde söyleyenler ya milletle alay ediyorlar ya da onlar çifter maaşlar aldıkları için vatandaşın derdiyle dertlenmiyorlar, her yeri güllük gülistanlık sanıyorlar. Çarşı pazarda yangın varken muhalefet milletvekilleri halkın arasındalar, ya iktidar milletvekilleri? Onlar da bir algı operasyonunun peşindeler. Milletin sıkıntı çekmediğini hem de milletin gözüne baka baka söylüyorlar, kendilerini dinleyen insanların çoğu da zamların CHP tarafından yaptığını sanıyorlar. Çünkü onların kafasına CHP öyle yerleştirilmiş. Çünkü insanlara öyle söyleniyor, kimse de çıkıp Türkiye’yi yirmi yıldır siz yönetiyorsunuz neden suçu başkasının üzerine atıyorsunuz diyemiyor. Çünkü AK Parti’den nemalanıyor çoğu. Ak Parti’nin en iyi yaptığı algı operasyonu.

Sonuç olarak da fiyatlar yükselince millet yiyemiyor. İktidar, biat edenleri önce aç bırakıyor sonrasında kendilerine yardım ediyor, ardından da “Biz sizi aç bırakmadık diyerek oylarını istiyor” bu oylarla da iktidarda kalıyor. “Bizleri siz aç bıraktınız şimdi de oy istemeye mi geldiniz” demek kimsenin aklına gelmiyor. Teker de böyle dönüp gidiyor.

Bunun altında hangi oyun var? Biraz geri gidelim: Köylerde eskiden imam olduğundan daha fazla öğretmen de vardı. Okullar açıktı, öğrenciler okula giderlerdi kısaca köyde öğretmenler “Bilirkişi” pozisyonundaydı ve halkı bilgilendiriyorlardı. Köyler mahalle yapılıp öğrenciler taşıma sistemiyle ilçelere taşınır hale gelince, köylerde “bilirkişi” olmak imamlara düşünce olanlar oldu. İmamın dediği geçmeye başladı. Mahalle muhtarlarının da maaşları yükseltilince muhtarlar bu maaşları kaybetmemek için söylenenleri hiç düşünmeden uygular hale geldi. Yani muhtarlar vatandaşa hizmet değil iktidara hizmet verir duruma getirildi.

Körü körüne inanan vatandaşlara bir önerim var: Muhtarlığı gidince sorsunlar bakalım, haç esnafın, kaç üreticinin ve çiftçinin haklarında icra dosyaları var masanın üzerinde ve neden o insanlar icraya verilmişler? Kaç çiftçinin traktörüne el konulmuş icradan kaçının tarlası alınmış ellerinden, sorsunlar ve öğrensinler.

 

BU PROJE TUTAR MI?

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) geliştirdiği ekonomik ve sosyokültürel odaklı projeyle manda etinden pastırma üretmeyi amaçlıyor.

Bu proje tutar mı acaba, tutarsa mandalar kesilecek ve pastırma yapılacak. Yani kısaca Sayın Cumhurbaşkanı’nın “Manda Yoğurdu yiyin” önermesi de havada kalmış olacak. Çünkü manda sayısı azalacak ülkemizde. O nedenle vatandaş olarak bizler de manda doğurdu yiyemeyecek ve içine hurma da atamayacağız. OMÜ bu projeyi hayata sokarken biraz daha düşünmeli. Aldığı maaştan harcayarak inek yoğurdu yiyin önerisinde bulunmak da bana biraz olmaz gibi geldi de.

GÜNÜN SÖZÜ

Her zaman doğruyu söyle, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın…